Επιλογές και επισημάνσεις για Παίκτες και Traders του X.A (23/10)

_____________

Στηρίξεις: 727 και 714 ===  Αντιστάσεις: 762 και 777

IBG:

Η αδυναμία διάσπασης των 770 μονάδων, σημείο αντίστασης απ’ όπου διέρχονται ο ΚΜΟ 30 ημερών η βραχυχρόνια γραμμή τάσης R3 και η κάτω πλευρά του καναλιού R1-S1, μας οδήγησε στην διάσπαση του τριγωνικού σχηματισμού R2-S2, με αποτέλεσμα οι τιμές να τεστάρουν και πάλι την στήριξη, που παρέχει στον Γενικό Δείκτη ο ΚΜΟ 200 ημερών.

Μια εξέλιξη που έχει επιδεινώσει την τεχνική εικόνα της αγοράς, και μόνο η επαναφορά των τιμών πάνω
από το 762 μπορεί να ανατρέψει την αρνητική πορεία των τελευταίων ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση η πτωτική κίνηση θα συνεχιστεί με πρώτο στόχο το 730 και στην συνέχεια το κλείσιμο του χάσματος (gap) στο 714.

IBG Disclaimer http://www.ibg.gr/disclaimers/IBGDisclaimer.pdf (contact: [email protected])

_________

___________

 

!ΟΤΕ: Ο δεύτερος σωματοφύλακας κατάφερε να σπάσει το πτωτικό trend του 1030 δίνοντας ανοδική κίνηση. Το επίπεδο πλέον έχει γίνει σημαντική στήριξη.

 • Χρειαζόμαστε σε κλείσιμο μέρας κατοχύρωση του 1054,
 • για να πάρουμε και ημερήσιο αγοραστικό σήμα.
 • Το 1054 είναι κύρια αντίσταση ενώ κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση στο 1068.
 • Κοντινή στήριξη το 1038

_______

FTSE26: Η ζώνη του 1963 κράτησε δίνοντας στην παρούσα αντίδραση με τον ταλαντωτή μας να δίνει σήμα από χαμηλά.

 • Το 1993 είναι κύρια αντίσταση στην παρούσα και μία κατοχύρωση θα μπορούσε και πάλι να δοκιμάσει το 2020-2030
 • Κατοχύρωση του χαμηλού μπορεί να απειλήσει το ημερήσιο stop στο Long που είναι το 1940.
 • O τζίρος σε απογοητευτικά επίπεδα με τον τραπεζικό να έχει τραυματίσει το σύνολο της αγοράς
 • Θυμίζοντας πως ο δείκτης σε ημερήσιο είναι short με το στοπ στο 845 σε ημερήσιο γράφημα.

________

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ –  Υπεύθυνος: Τεχνικής Ανάλυσης ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακη, Μέλος Επενδυτικής Επιτροπής

Για τη συνέχεια το επίπεδο που δε θα πρέπει να καταστρατηγηθεί από την πλευρά των Buyers είναι εκείνη των 738 μονάδων, καθώς η είσοδος του Γενικού Δείκτη μέσα στη ζώνη των 738 με 715 μονάδων μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει κατάρρευση σπρώχνοντας προς το όριο των 700 μονάδων. Ισχυρή αλλαγή στο υπάρχον καθοδικό σκηνικό μπορεί να γίνει μόνο με την επιτυχημένη αρπαγή των 762 με 770 μονάδων.

 • Καταβεβλημένος και δίχως τα απαραίτητα ανοδικά «γεμίσματα» εμφανίστηκε και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 λίγο πάνω από το επενδυτικό όριο των 2000 μονάδων προβληματίζοντας ιδιαίτερα για τη μετέπειτα πορεία του.
 • Χαρακτηριστικό διαγραμματικό στοιχείο το πισωγύρισμα του δείκτη προς τη σημαντική περιοχή στήριξης των 1960 με 1947 μονάδων.
 • Όσο ο δείκτης διακρατεί την εν λόγω περιοχή μπορεί να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους αγοραστές κάνοντας μια ανοδική κίνηση προς το χαμηλό τις περασμένης Τρίτης, στις 2007 μονάδες.
 • Ειδάλλως η καθοδική τμήση των 1947 μονάδων είναι πολύ πιθανό να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου βάζοντας ως στόχο τις 1880 μονάδες.

Η ανοδική διάσπαση της αντίστασης των 820 μονάδων για το Τραπεζικό Δείκτη δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς με το που πέρασε πάνω από εκεί «έσβησε» στη κυριολεξία η μηχανή μένοντας στάσιμος πέριξ των 825 μονάδων για δυόμισι σχεδόν συνεδριάσεις.

 • Αποτέλεσμα, ένα γρήγορο κατέβασμα προς την προηγούμενη βραχυχρόνια αφετηρία των 760 μονάδων. Ζητούμενο για τις επόμενες συνεδριάσεις η επαναφορά ή μη του Τραπεζικού Δείκτη άνω των 800 μονάδων. Άρνηση εισόδου θα φέρει το δείκτη προ των πυλών των 720 μονάδων.

_____

!ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: ‘Εχει σπάσει ανοδικά το καθοδικό τόξο αντίστασης στα 8,40 ευρώ προσπαθώντας να τραβήξει άλλη ρότα από αυτή της αγοράς. Όσο αντέχει το εν λόγω επίπεδο τόσο θα μαζεύει δυνάμεις για μια ανοδική κίνηση εκτόνωσης των 8,74 με 8,80 ευρώ.  (Απ.Μάνθος)

__________

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ – ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ

O Γενικός Δείκτης ανέβηκε τελικά όσο του επέτρεψαν οι συναλλαγές των 40 εκατ. ευρώ. Το όριο
των 770 μονάδων (16/10) έδειξε απαιτητικό για τα δεδομένα του μέσου ημερήσιου τζίρου και στην πρώτη ευκαιρία διόρθωσης η υποχώρηση των τιμών πήρε πίσω σημαντικό μέρος από το πρόσφατα κερδισμένο έδαφος.

 • Τα περιθώρια ασφαλείας έχουν στενέψει πάντως και για τις δύο πλευρές καθώς ο ανερχόμενος απλός κινητός μέσος των 200 ημερών βρίσκεται πλέον 741 μονάδες ενώ ο κατερχόμενος κινητός μέσος των 30 ημερών βρίσκεται στις 765 μονάδες.
 • Ο MACD διατηρεί μετριοπαθώς το ανοδικό σήμα από τις αρχές Οκτωβρίου ενώ οι ταλαντωτές κινούνται στην ουδετερότητα μεταξύ των δύο βασικών ζωνών.
 • Η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε δεν πρόσθεσε κάτι νέο στην τεχνική εικόνα απλώς επιβεβαίωσε ότι η χαμηλή συναλλακτική δράση δεν προσφέρεται για έντονη δράση προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση.
 • Η αδράνεια σε ότι αφορά την κίνηση του Γενικού Δείκτη ενδέχεται να συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα καθώς η ροή νέων και τα προγραμματισμένα γεγονότα δεν έχουν ιδιαίτερο ειδικό βάρος ενώ το εξωτερικό περιβάλλον φαίνεται να μην επιδρά ιδιαίτερα στην διαμόρφωση των τάσεων.

____________

…………..

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

* ,