Επιλογές και επισημάνσεις για Παίκτες και Traders του ελληνικού χρηματιστηρίου (18/10)

 

________________

!ΕΤΕ ΒΑΝΚ: Κάποιες πρώτες ανησυχίες άφησε το κλείσιμο του τίτλου (-1,64%) χαμηλότερα από την πρώτη στήριξη των 0,3010 ευρώ, ενώ κατά την διάρκεια των τελικών δημοπρασιών εμφανίστηκαν εντολές πώλησης σημαντικά χαμηλότερα και από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 0,2980 ευρώ (-2,3%). Αν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση, δεν μπορεί να αποκλειστεί κίνηση προς τις επόμενες στηρίξεις των 0,2970 – 0,2950 και 0,2830 ευρώ

!ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Συνήθως η όρεξη έρχεται στην πορεία. Πριν  ένα μήνα πολλοί ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν, άλλοι περίμεναν διόρθωση.

Όταν μεσοπρόθεσμα έχουμε ένα δεδομένο όπως η ζώνη του 700+ έχει νόημα

Η αγορά είναι σίγουρο ότι είναι δύσκολη, παρόλα αυτά με κανόνες ανάλογα το προφίλ του καθενός μπορεί να κερδηθεί.

——-

!GRIVALIA: Το πακέτο των 20 εκατ. έχει γίνει στα τρέχοντα επίπεδα. Μια κατοχύρωση του 906 μπορεί να δώσει συνέχιση. Το 978 κύριος στόχος και αντίσταση. Το 876-887 κοντινή στήριξη και κάτω από το 851 short.

…………………

!ΔΤΡ: Τραπεζικός ημερήσιο.. stop το 848. Η διαφορά με την υπόλοιπη αγορά είναι εμφανέστατη στο γράφημα… Σε κάθε περίπτωση, αποδείχθηκε “σκληρή” η πρώτη αντίσταση της ζώνης 831 – 846, όμως θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι δεν συντρέχει λόγος αυξημένης ανησυχίας όσο ο εν λόγω δείκτης δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 817 μονάδων.

….

(Fast Finance ΑΕΠΕΥ)

____________

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/10/blog-post

!ΔΕΗ : ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

Mετά την απόσχιση και την εισαγωγή του ΑΔΜΗΕ στο χρηματιστήριο, η μετοχή κινείται εντός ενός  descending megaphone K-K2.

 • Η σημαντική γραμμή λαιμού Χ100 στα 2,08 € αποτελεί ορόσημο για την ( ανοδική κυρίως) κίνηση της μετοχής, που ΜΟΝΟ με την ανοδική διάσπασή της η διαγραμματική εξέλιξη θα μεταβληθεί  δραματικά.

Οπως επισημαίνεται και στο γράφημα, ο ΕΚΜΟ 30ΗΜ παίζει και αυτός σημαίνοντα ρόλο, καθώς  “στοπάρει” τον τίτλο και τον οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

Στο αρνητικό σενάριο, η μετοχή θα κινηθεί προς την κατερχόμενη γραμμή στήριξης Ν4 (ακόμα και κάτω απο τα 1,80€) ενώ στο θετικό απαιτείται ανοδική διάσπαση των:

 • 1) εκμο 30 ημ
 • 2) της Χ100
 • 3) της Κ ανω πλευράς του διευρυνόμενου σχηματισμού.
 • Σε τέτοια περίπτωση ο ελάχιστος στόχος είναι τα υψηλά της 20ης Ιουλίου στα 2,42 ευρώ.

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/10/blog-post

!OTE: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ… 

                                                                        Από τον Φεβρουάριο του 2016 η μετοχή κινείται εντός ενός ανοδικού σφηνοειδούς σχηματισμού ( ascending wedge ) D-D1.

Aπο τα υψηλά της [31-7-2017   11,15€]  έχει δημιουργήσει ένα σχηματισμό pennant , κλασσικός σχηματισμός συνέχειας, που όμως πρέπει να επιβεβαιωθεί με την ανοδική του λύση.
Όπως είναι ευκρινές στο διάγραμμα, η μετοχή βρίσκεται στην άνω πλευρά του Α-Α1 καθώς και προ των πυλών της σημαντικής F ( 10,35€).

Ενδεχόμενη επομένως διάσπαση αυτού του επιπέδου, θα δώσει δυναμική στον τίτλο με πρώτο στόχο τα τοπικά υψηλά, αύξηση του όγκου συναλλαγών και κατόπιν τη συνέχεια εντός του σχηματισμού και την άνω γραμμή του D.

Αρνηση διάσπασης του επιπέδου θα σημάνει υποχώρηση της μετοχής και τυχόν καθοδική διάσπαση του ακμο 30 εβδ και της Α1 θα δώσει κίνηση προς την κάτω πλευρά D1 του σχηματισμού.

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/10/blog-post

!BIOΧΑΛΚΟ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

Ενα μεγάλο ανοδικό κανάλι Ζ-Ζ1 έχει  δημιουργήσει η μετοχή από τον Μάιο του 2016.
Η συσσώρευση Φεβρ-Μαΐου του 2017 κάτω απο την G των 1,9000 οδήγησε σε έντονη ανοδική κίνηση και τα ψηλά των 3,5100 της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου.

 • Ο τίτλος φαίνεται να χαράσσει ένα πιθανολογούμενο σχηματισμό ωκω με γραμμή λαιμού τα 2,8000 γεγονός που αν επιβεβαιωθεί θα μας δώσει εκ νέου το πάτημα στην E100.
 • Σε περίπτωση όμως,  που επέλθει ανοδική διάσπαση της S των 3,1800 ευρώ, το ανοδικό σενάριο θα ενεργοποιηθεί, η δημιουργία του σχηματισμού θα ακυρωθεί
 • Και ο τίτλος θα κινηθεί με αυξημένο όγκο προς την υπέρβαση των τοπικών υψηλών και την άνω γραμμή Ζ του καναλιού και τα υψηλά του Φεβρουαρίου του 2015  στα 4,1000€.

_______

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/10/blog-post

!ΑΝΕΜΟΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

Η μετοχή βρίσκεται σε διαδικασία  ενός πιθανολογούμενου σχηματισμού σημαίας RE  η ανοδική λύση του οποίου θα δώσει ισχυρή κίνηση με στόχο πολύ μεγαλύτερο από τα ιστορικά υψηλά ( 1,7000€)  Τιμή εισαγωγής τα 1,7000 ευρώ.

Βρίσκεται όμως και προ των πυλών ενός πλέγματος ισχυρών αντιστάσεων:

1) Της γραμμής τάσης Α

2) Της  S στα 1,4400 ευρώ ( επισημαίνεται με κύκλους το πόσο σημαντική ειναι και

3) της κατερχόμενης περιοριστικής R .

Aρνηση του τίτλου να διασπάσει ανοδικά αυτό το επίπεδο, θα φέρει υποχώρησή του προς την S1 στα  1,2400 € και προς τον EKMO 200HM που όπως φαίνεται στο γράφημά μας απετέλεσε πολύ καλή στήριξη κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Ενδεχόμενη απώλεια του, όπως και της S1, θα σχηματοποιήσει το κανάλι πατώντας στην Ε σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, πριν αντιδράσει εκ νέου, διατηρώντας την μεσοπρόθεσμη ανοδική της τάση.

_____________________

IBG Disclaimer http://www.ibg.gr/disclaimers/IBGDisclaimer.pdf (contact: [email protected])

 1. FTSE/XA Large Cap Ωριαίο Στήριξη: 1.993 // Αντίσταση: 2.030

  ___________________________
 2. FTSE/XA Large Cap Ημερήσιο Στήριξη: 1.975 // Αντίσταση: 2.046

  ______________
 3. Γενικός Δείκτης Ωριαίο Στήριξη: 756 // Αντίσταση: 770 

  _______________
 4. Γενικός Δείκτης Ημερήσιο Στήριξη: 749 // Αντίσταση: 776

IBG Disclaimer http://www.ibg.gr/disclaimers/IBGDisclaimer.pdf (contact: [email protected])

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

* ,