Εντυπωσιακό ξέσπασμα στο Χ.Α. με τεχνικής μορφής δυναμική αντίδραση

Πάνω ακόμη και από τις 950 μονάδες έκλεισε ο γ.δ. καταγράφοντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση εντυπωσιακά κέρδη, προεξοφλώντας το θετικό σενάριο τόσο στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα όσο και στο πολιτικό σκηνικό.

Ο γ.δ. ενισχύθηκε κατά 4,20% στις 954,69 μονάδες. Ήταν η τέταρτη θετική στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις για τον γ.δ. που από τις 872,31 μονάδες της περασμένης Τετάρτης (12/11) ολοκλήρωσε τις δικαιοπραξίες του χθες στις 954,69 μονάδες, με συνολικά κέρδη 9,44%. Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 14,14% (+5,99% χθες) και ο FTSE25 κατά 9,36% (+4,17% , στις 308,59 μονάδες).

Αν και ξεκινώντας αυτό το μίνι ράλι, πολλοί αναλυτές ήταν επιφυλακτικοί βάζοντας μικρούς στόχους, με την διάσπαση της περιοχής των 930 μονάδων επανεμφανίστηκαν οι αγοραστές, με τους short να σπεύδουν για το κλείσιμο των ανοικτών θέσεων τους (stop loss) με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η άνοδος.

Μάλιστα, η κίνηση του διημέρου έδωσε αρκετά ημερήσια αγοραστικά σήματα, με τους τεχνικούς αναλυτές πλέον να εμφανίζονται αισιόδοξοι. Αξίζει να σημειωθεί η άποψη ότι η πολύ έντονη ανοδική αντίδραση του τελευταίου διημέρου στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι περισσότερο τεχνικής μορφής αντίδραση, η οποία έλαβε δυναμική περαιτέρω ώθηση από το «γύρισμα» των short θέσεων και δεν αποτελεί… ποιοτική αλλαγή κλίματος.