Ελλάδα ο τουριστικός προορισμός εφηβικών οργίων (pics)

Thousands of British girls who visit the Greek Island of Rhodes too often end up in an endless round of drinking and one night stands. Now, they face a deadly new menace...Rape of Rhodes. Picture shows: A group of girl revellers. "Bar Street" Faliraki,Rhodes. Greece. Pictures of british holiday makers going wild and getting drunk whilst on holiday. Femail Photographer Mark Lloyd 13.6.02 To go with a Natalie Clarke story. Femail Photographer Mark Lloyd 13.6.02 "Bar Street" Faliraki,Rhodes.Greece.Pictures of british holiday makers going wild and getting drunk whilst on holiday. To go with a Natalie Clarke story.

Λαγανάς, Κάβος, Φαληράκι, Μάλια. Νεαροί και νεαρές μέχρι 30 ετών επισκέπτονται τη χώρα μας για διακοπές προκειμένου να μεθύσουν, να τα σπάσουν κυριολεκτικά και μεταφορικά και να βυθιστούν σε μέρες ακολασίας και απόλυτου παραληρήματος…

Πλήθος γραφείων, πρακτορείων, οργανισμών κ.λπ. αναρτούν συγκεκριμένες προσφορές στο Διαδίκτυο και αναλαμβάνουν να εκπληρώσουν τις προσδοκίες των παιδιών της Δύσης για ένα διαρκές παραλήρημα φτηνού οινοπνεύματος και αχαλίνωτων πάρτυ αντί περίπου 500 ευρώ για επτά νύχτες. Οι περισσότεροι από αυτούς τους παραδείσους των καταχρήσεων, χωρίς το εμπόδιο του «ακατάλληλον δι’ ανηλίκους», βρίσκονται στην Ελλάδα. Εκατοντάδες χιλιάδες αγόρια και κορίτσια κάθε καλοκαίρι πετούν από όλη την Ευρώπη απευθείας προς Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδο, Κω κ.λπ. Αυτό που βλέπουν από την Ελλάδα είναι ο Λαγανάς, ο Κάβος, τα Μάλια, το Φαληράκι, που έχουν μεταλλαχθεί σε μέρη-παράδεισους καταχρήσεων, όπου άτομα ηλικίας 18-30 ετών μπορούν να κάνουν κυριολεκτικά ό,τι θέλουν μέχρι τελικής πτώσης.
Γυμνοί στον δρόμο

Τα επεισόδια που πιστοποιούν ότι το κράτος έχει επί της ουσίας καταλυθεί σε αυτά τα μέρη είναι πλέον αναρίθμητα. Η λεγόμενη «σκοτεινή όψη» της Ελλάδας συνιστά δυσφήμιση για τη χώρα στο εξωτερικό μολονότι σε ό,τι αφορά στον νεαρόκοσμο όλα αυτά τα -ενίοτε αιματηρά- έκτροπα θεωρούνται με κάποιον στρεβλό τρόπο κάτι σαν κομμάτι της διασκέδασης που προβλέπεται απαραιτήτως στις «lads holidays». Το να λιποθυμήσει κάποιος ή κάποια από το μεθύσι, να μπλεχτεί σε καβγά, να δείρει και να χτυπηθεί, να φωτογραφηθεί στην πλέον απρεπή, βρωμερή και αναξιοπρεπή κατάσταση κ.ο.κ. συνιστά ηρωισμό στην κουλτούρα των «lads holidays».

Πολλές φορές οι μεθυσμένοι καταλήγουν εκτός κλαμπ, αφού οι μπράβοι τούς πετάνε έξω

Εξάλλου, λόγω της παρατεταμένης μέθης, οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων μαθαίνουν τι έκαναν αρκετό καιρό αργότερα από τα social media, χάρη στις φωτογραφίες που τους τράβηξαν άλλοι παριστάμενοι.

Στην πλειονότητά τους οι  έφηβοι που διψούν για την αναρχία και την απέραντη ασυδοσία αυτού του είδους των διακοπών, έχουν αρχίσει να πίνουν ήδη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Είτε φτάνουν στην Ελλάδα μεθυσμένοι είτε όχι, έρχονται με άγριες διαθέσεις για να σπάσουν κάθε φραγμό, για να τα σπάσουν, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Πρόσφατα, οι αγανακτισμένοι κάτοικοι του Κάβου στην Κέρκυρα αποπειράθηκαν να δείξουν σε όλο τον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτές τις περιβόητες «lads holidays».

Αρχισαν λοιπόν να αναρτούν στο Facebook φωτογραφίες με Βρετανούς εφήβους που έχουν λιποθυμήσει από το μεθύσι σε δρόμους και πεζοδρόμια, που κυλιούνται γυμνοί μέσα στον εμετό τους, συνουσιάζονται δημοσία, δέρνονται, αιμορραγούν και κλαίνε, διαλύουν δωμάτια ξενοδοχείων, κοιμούνται στις πιο παράδοξες στάσεις σε τουαλέτες και βεράντες ή που καταλήγουν με έναν ορό στο χέρι στο νοσοκομείο για να μην αφυδατωθούν από το οινόπνευμα που έχει πλημμυρίσει το αίμα τους. Ωστόσο, αντί του αποτροπιασμού στον οποίο είχαν επενδύσει οι Κερκυραίοι με την ελπίδα ότι θα ανέκοπταν τη ροή των παιδιών που μεταμορφώνονται σε βαρβάρους, η αντίδραση ήταν ακριβώς η αντίθετη: τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από την αναπαραγωγή των ίδιων φωτογραφιών μόνο που η υποτιθέμενη κατάντια συνοδευόταν από σχόλια πανηγυρισμών και επαίνων από πλήθη επίδοξων μιμητών. Τελικά ο Κάβος (όπως και οι υπόλοιπες παρόμοιας διασκέδασης περιοχές) αντί να δυσφημιστούν και να ησυχάσουν, όπως επιθυμούσε μερίδα των ντόπιων, αποθεώθηκαν ως τόποι ισοπέδωσης κάθε ηθικού φραγμού.

Κοιμούνται όπου βρουν μετά από νύχτες ξέφρενης διασκέδασης

Οι «lads holidays» είναι οπωσδήποτε επωφελείς και για τους ιδιώτες γιατρούς, καθώς τα ασθενοφόρα που πηγαινοέρχονται στη «λεωφόρο της αμαρτίας» του Λαγανά είναι κατά το πλείστον ιδιωτικά. Η κατάσταση που περιγράφει στο «ΘΕΜΑ» στέλεχος δημόσιας υγειονομικής υπηρεσίας είναι επιεικώς ελεεινή: «Οσοι έχουν ιατρεία στον Λαγανά πλουτίζουν γιατί δεν διακομίζονται όλοι οι τουρίστες στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου – και από μια άποψη ευτυχώς που γίνεται αυτό, διότι στο Νοσοκομείο δεν θα ξέραμε τι να τους κάνουμε όλους αυτούς λόγω και των ελλείψεων προσωπικού. Κάθε βράδυ, ιδιαίτερα την περίοδο της έντονης τουριστικής κίνησης, δηλαδή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, υπάρχουν τουλάχιστον 20-30 περιστατικά που χρήζουν πρώτων βοηθειών.

Μιλάμε για άτομα που έχουν χάσει τις αισθήσεις τους από τη μέθη, που ακόμη και η ζωή τους είναι σε κίνδυνο από τις παρενέργειες του αλκοόλ. Επειτα είναι οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κυρίως από τα μπουκάλια τα οποία χρησιμοποιούνται αντί για ρόπαλα στις φιλονικίες που ξεσπούν διαρκώς στα μπαρ μεταξύ των θαμώνων ή από την παρέμβαση των μπράβων. Στο δημόσιο νοσοκομείο φτάνουν τα πιο βαριά περιστατικά, αυτά που δεν αναλαμβάνουν οι ιδιώτες γιατροί. Εχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου κάποια άτομα, λόγω μέθης και απώλειας αυτοελέγχου, φτάνουν ακόμη και στην απόπειρα αυτοκτονίας.

Ξύλο και βία στους ελληνικούς δρόμους

Αφ’ ενός επειδή τα τελευταία χρόνια τα επεισόδια πολλαπλασιάζονται λόγω της πλημμελούς αστυνόμευσης και αφετέρου επειδή οι μπράβοι στα μαγαζιά του Λαγανά είναι πλέον στην πλειονότητά τους άτομα από τα Βαλκάνια (Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι κ.λπ.) που συνηθίζουν να βιαιοπραγούν πιο εύκολα απ’ ό,τι οι Ελληνες τα πράγματα είναι σήμερα πολύ άσχημα. Και φυσικά υπάρχουν πάντα τα τροχαία δυστυχήματα από τους μεθυσμένους οδηγούς κ.λπ.».

Μια οξύμωρη πτυχή της όλης υπόθεσης είναι ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διακομίζονται τα θύματα των επεισοδίων της νύχτας στον Λαγανά, έχει δώσει τις δικές του παραστάσεις ο υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Χειρουργώντας ο ίδιος, είχε προσπαθήσει να αποδείξει εμπράκτως ότι όλα λειτουργούν τέλεια σε μια δημόσια μονάδα υγείας που, όπως είναι γνωστό τοις πάσι, νοσεί βαριά από τις ελλείψεις προσωπικού, εξοπλισμού, υλικών κ.λπ.
Και ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής εκλέγεται, όμως, στη Ζάκυνθο. Και γι’ αυτό ακριβώς θα ανέμενε κάποιος να επιδείξει αυξημένη φροντίδα για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης εκτεταμένης ανομίας, η οποία προσλαμβάνει τάχιστα τραγικές διαστάσεις.