Ελεύθερος ο Μιχ. Λεμπιδάκης – Επτά συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Αίσιο τέλος είχε η πολύμηνη απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, έπειτα από έφοδο αστυνομικών σε σπίτι που τον κρατούσαν όμηρο οι απαγωγείς του.

Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν σε οχτώ συλλήψεις.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής στην περιοχή του Ηρακλείου, βρέθηκε έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησε η Αστυνομία σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων που βρίσκεται σε περιοχή 4 χιλιομέτρων, έξω από την πόλη του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας βρέθηκε δεμένος και με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας από την πολύμηνη κράτηση του.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, προκειμένου να εξετασθεί από γιατρούς και να συναντήσει την οικογένειά του.

«Το ευχαριστώ είναι λίγο»

Συγκινημένος και ανακουφισμένος από την απελευθέρωση του γιου του μετά από έξι μήνες ομηρείας, είναι ο πατέρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Ιωάννης.

«Tο ευχαριστώ είναι λίγο για όλους όσους συνέβαλαν», δήλωσε στο cretalive, ανακουφισμένος μετά την πολύμηνη περιπέτεια που πέρασε η οικογένειά του.

Τι δήλωσε ο Νίκος Τόσκας

Σε δηλώσεις του στον Αντένα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αίσιο τέλος της περιπέτειας του επιχειρηματία.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μεγάλης ακρίβειας επιχείρηση» των αστυνομικών αρχών και υπογράμμισε ότι στόχος από την πρώτη στιγμή ήταν η προστασία της ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Επεσήμανε ακόμα ότι οι αρχές έδρασαν με μεγάλη προσοχή, από την πρώτη στιγμή.

__________________

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ μετά από έφοδο σε αγροτική περιοχή της Κρήτης απελευθέρωσε τον επιχειρηματία. Η επιχείρηση έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Το σημείο στο οποίο βρέθηκε ο επιχειρηματίας είναι σε οικισμό του Ρεθύμνου. Η περιοχή στην οποία βρέθηκε ο Μιχάλης Λεπμιδάκης βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από το κέντρο του Ρεθύμνου.

Από την έφοδο έχουν γίνει συνολικά οχτώ συλλήψεις. Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας είναι καλά στην υγεία του αν και καταβεβλημένος. Δεν έχει γίνει γνωστό το εάν τελικώς δόθηκαν τα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλοι οι δράστες της απαγωγής είναι Έλληνες και μάλιστα Κρητικοί.