Ελβάλ: Στα 1,0400 ευρώ στο ταμπλό και στα… 4,5500 ευρώ η Book value!!

ΕΛΒΑΛ: Και το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να γραφτεί και να επαναληθευτεί έμπρακτα δεν θα μπορούσε να αποδώσει έστω κατά προσέγγιση παραστατικά το όργιο της υποτιμητικής κίνησης που (εξ)ασκείται στη μετοχή του συγκεκριμένου ομίλου…

 

Δεν το… χωράει επενδυτικός νους το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία  αποτιμάται σε… 130,6 εκατ.ευρώ, 430 και πλέον εκατ. ευρώ χαμηλότερα από την καθαρή θέση – ίδια κεφάλαια των μετόχων της!!!

 

Απλά, δεν γίνεται πουθενά κάτι τέτοιο, πλην του Χ.Α. βεβαίως βεβαίως (του και ”ΧΑ-μένου” αποκαλούμενου, αφού σε αυτό ή τα χρήματά σου χάνεις ή τα μυαλά σου ή και τα δύο μαζί… )

 

Μπορεί να μειώθηκε η κερδοφορία της στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ αυξήθηκαν οι πωλήσεις της στα 788 εκατ. ευρώ αλλά από την άλλη πλευρά η αποτίμησή της έχει υποχωρήσει σε επίπεδα τραγελαφικά… Με τα ίδια κεφάλαιά της να έχουν ενισχυθεί στα 565,6 εκατ. ευρώ.

 

Σταθερά τα Ebitda στα 36,76 εκατ. ευρώ, στο 0,40 ο ΔΔΜ στα 1,0400 ευρώ η τιμή της μετοχής στο ταμπλό και στα… 4,5500 ευρώ η Book value… Mε P/bv στo 0,23!!!Το 88% του συνολικού κύκλου εργασιών σε πωλήσεις στο εξωτερικό, που μεταφράζονται στο 4% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών(!).

Τα εξειδικευμένα προφίλ αλουμινίου που παράγει για την αυτοκινητοβιομηχανία πωλούνται σε στη BMW, στη Mercedes, στη Jaguar, στη Land Rover.

 

Προμηθεύει μεταξύ άλλων κομμάτια των αυτοκινήτων όπως πλευρικές μπάρες ασφάλειας, τμήματα από σασί, μέρη κινητήρων κλπ.

 

Την τελευταία δεκαετία, ο όμιλος ΕΛΒΑΛ έχει προχωρήσει σε εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 550 εκατ.ευρώ. Και το συνεχίζει. Φωνή εν τη ερήμω – αν μη τι άλλο – για τους έλληνες θεσμικούς…