“Ελάτε γιατί έπνιξα την κόρη μου” είπε ο παιδοκτόνος αστυνομικός

 

«Είμαι ο Μ.Κ. Στραγγάλισα την κόρη μου. Ελάτε να με πάρετε». Ο 47χρονος αρχιφύλακας των ΜΑΤ, που έπνιξε την 7χρονη κορούλα του επειδή όπως ο ίδιος είπε έκανε φασαρία, τηλεφώνησε ο ίδιος στην Άμεση Δράση το μεσημέρι της Τρίτης και με αυτή του φράση ενημέρωσε τους συναδέλφους του για το άγριο έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρη τη χώρα! Άνδρες της Ασφάλειας έσπευσαν στο σπίτι της οδού Νεμέας, ενώ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εκλήθη άμεσα. Το πλήρωμά του κατέβαλε προσπάθειες να κρατήσει στη ζωή το άτυχο κοριτσάκι, άλλα, δυστυχώς, ήταν πλέον αργά. Στο σημείο έσπευσε και γιατρός της περιοχής και περιέγραψε τι αντίκρισε: «Το παιδάκι ήταν αναίσθητο, ξαπλωμένο στο κρεβάτι και δεν είχε παλμούς. Επί δυόμιση ώρες κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το επαναφέρουμε στη ζωή, αλλά ήταν αδύνατον».

Ερωτήματα για τον ιατρικό έλεγχο των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. – Με ψυχολογικά προβλήματα ο 47χρονος παιδοκτόνος που σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα. Σε κατάσταση σοκ η μητέρα.

Ο 47χρονος αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με γείτονες της οικογένειας, ο πατέρας δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, ωστόσο, φαινόταν να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Περίοικοι ανέφεραν ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες, έβλεπαν τα παντζούρια του σπιτιού κλειστά, ενώ ανέφεραν πως το παιδί είχε μόλις γυρίσει από το σχολείο, όταν συνέβη το περιστατικό.

Όπως δήλωσε γείτονας της οικογένειας στο protothema.gr, ο αστυνομικός ήταν ένας πολύ κλειστός άνθρωπος, που είχε μόλις ένα «γεια» με τους γείτονες. «Είμαι συγκλονισμένος. Τη Δευτέρα η μικρή μου έπαιζε με το άτυχο παιδί, μπαλκόνι με μπαλκόνι» είπε ο άντρας σοκαρισμένος από το πρωτοφανές περιστατικό.

Η μητέρα της μικρής επέστρεψε στο σπίτι την ώρα που είχε φτάσει το ασθενοφόρο στο σπίτι για να παραλάβει το ίδιο της το παιδί και νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ. Με τον 48χρονο αστυνομικό έχουν ένα ακόμα κοριτσάκι, 1,5 έτους.

Λίγο πριν τις 18;00 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η νεκροψία, στο σπίτι της οδού Νεμέας και το άψυχο σώμα του 7χρονου κοριτσιού μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία όπου και θα γίνει η νεκροτομή.

Αντιμετώπιζε προβλήματα στην υπηρεσία.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης εργαζόταν αρχικά ως σκοπός στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη. Πριν από περίπου δέκα μήνες, η γυναίκα του έφερε στον κόσμο άλλο ένα παιδάκι και ο ίδιος έκανε χρήση της εννιάμηνης άδειας πατρότητας, δηλαδή παρέμενε στο σπίτι, καθώς η μητέρα ήταν ιδιωτική υπάλληλος και έπρεπε να εργάζεται πολλές ώρες.

Μόλις επέστρεψε στην υπηρεσία του από την άδεια, μετατέθηκε στις διμοιρίες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με συναδέλφους του, η εξέλιξη αυτή τον είχε δυσαρεστήσει πολύ, με αποτέλεσμα να εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τις νέες του αρμοδιότητες. Μάλιστα, συχνά έλεγε πως ήταν πολύ μεγάλος για να είναι μάχιμος και πως ήταν καλύτερα στην προηγούμενη θέση του.

Παρ’ ότι μπορεί να υπήρχαν κάποια μικρά πειθαρχικά παραπτώματα, οι συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που δεν είχε δώσει δικαιώματα και έχει περάσει με επιτυχίες όλες τις εξετάσεις και τα ψυχολογικά τεστ, αν και τελευταία παραπονούνταν συχνά.