Εκταμιεύτηκαν τα πρώτα 65 εκατ. για τη Μαρινόπουλος – Ποιοι πληρώθηκαν

Εξοφλήθηκαν την Παρασκευή οι μισθοί των 10.000 περίπου εργαζομένων τηςΜαρινόπουλος ΑΕ για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο από την εκταμίευση μέρους από το πρώτο πακέτο των 65 εκατ. ευρώ της ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η τροφοδοσία των καταστημάτων.

Eπόμενο στάδιο η εκδίκαση της αίτησης αναδιάρθρωσης

Το επόμενο στάδιο θα είναι η εκδίκαση της αίτησης αναδιάρθρωσης με βάση το άρθρο 106β και θ που θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου. Προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η λήψη και της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργίας μιας νέας εταιρείας με νέο ΑΦΜ και αξίζει να σημειωθεί ότι οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν το 25% της «νέας Μαρινόπουλος» στην τιμή του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου και παράλληλα έχουν δικαίωμα να πουλήσουν πίσω στην Σκλαβενίτη το ποσοστό που θα έχουν αποκτήσει σε προκαθορισμένη τιμή σε πολυετές βάθος.

Εφόσον οι τράπεζες ασκήσουν το δικαίωμά τους να αποκτήσουν μετοχές της νέας Μαρινόπουλος και έχουν προηγηθεί αυξήσεις κεφαλαίου, το ποσοστό που θα μπορούν να αποκτήσουν θα μειώνεται ανάλογα.

tribune.gr