Ειρήσθω εν παρόδω και ατάκτως ερριμμένα…

EΠΤΑΚΟΣΙΑ (700) δισ. ευρώ λοιπόν η συνολική αξία της ακινήτου περιουσίας των ελλήνων βάσει των καταστάσεων-δηλώσεων του ΕΝΦΙΑ. Αυτά βλέπουν τα κοράκια κι ολοένα σφίγγουν τα λουριά μέχρι τελικού στραγγαλισμού. Μετά, όλα θα είναι πανεύκολα γι αυτά…

…..

ΟΠΟΤΕ…

Εάν δεν αντιδράσουμε συλλογικά, τότε θα χάσουμε τα σπίτια μας, θα χάσουμε τις καταθέσεις μας, θα χάσουμε το ευρώ, θα χρεοκοπήσουμε και τελικά θα καταλήξουμε σκλάβοι χρέους των ελίτ στο διηνεκές – στην ίδια μας την πατρίδα! Οι υπερχρεωμένες οικονομίες δεν είναι δυνατόν να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους και να μειώσουν τα δάνεια τους, χρησιμοποιώντας παλαιές συνταγές (από το analyst.gr)…

…..

Yiannis Papadogiannis (FB):
Γιατί αν δεν φωνάξει περί αφελληνισμού αυτός που έδωσε τις τράπεζες σε τιμή …0.003 ευρώ σε hedge funds ποιος θα φωνάξει; Αν δεν φωνάξει αυτός που προχώρησε σε αυξήσεις κεφαλαίου με τις τράπεζες σε καθεστώς capital controls και επιλεκτικής χρεοκοπίας, ποιος θα φωνάξει; Αν δεν φωνάξει για το δημόσιο συμφέρον αυτός που μείωσε στο 1/3 τη μετοχική συμμετοχή του δημοσίου στις τράπεζες, και εξαέρωσε 20 δισ. περιουσία του δημοσίου σε λίγους μήνες ποιος θα φωνάξει;
Φωτογραφία του Yiannis Papadogiannis.
…..
TOY IΔΙΟΥ (και πάλι από το FB): 

Περνάς από ένα όμορφο νηπιαγωγείο, διαβάζεις ΕΣΠΑ – Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση 75%. Μπαίνεις σε δημόσιο σχολείο διαβάζεις ότι η παροχή φυσικού αερίου έγινε με ΕΣΠΑ. Σε όσα δημόσια σχολεία υπάρχουν προτζέκτορες, με ΕΣΠΑ. Πανεπιστήμια με ΕΣΠΑ. Στις στάσεις των λεωφορείων σε ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο για το χρόνο έλευσης του λεωφορείου, με ΕΣΠΑ. Στην καταχρεωμένη, 8 χρόνια σε ύφεση, Ελλάδα μπαίνεις καλοκαίρι σε λεωφορείο έχει κλιματισμό, με ΕΣΠΑ. Χιλιάδες παιδιά πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς με ΕΣΠΑ.

Το μεγαλύτερο μέρος των αγροτών ζει με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Αναπτυξιακός νόμος, ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις έως 50%. Μετρό Αθηνών κατά 50% ΕΕ επιχορήγηση, 39% δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, 11% Εθνική Χρηματοδότηση. Μετρό Θεσσαλονίκης, με ΕΣΠΑ. Αυτοκινητόδρομοί; Λιμάνια; Αεροδρόμια; Πλατείες; Ιδρύματα; Πολιτιστικές δράσεις; Μουσεία; Μέχρι και τα βιβλία του δημοτικού που ξεφύλλιζα χθες τυπώνονται μέσω ΕΣΠΑ κατά 75% και 25% η Εθνική Χρηματοδότηση.

Και έχουμε εδώ τους απιθανους να φαντασιώνονται ότι η Ευρώπη μας πίνει το αίμα, κερδοσκοπούν σε βάρος μας και ότι η Ευρώπη κερδίζει από την Ελλάδα. Έναν αντιευρωπαϊσμό που τον υποδαυλίζουν και τον καλλιεργούν (άλλοι φανερά άλλοι στα κρυφά) όλοι αυτοί οι άθλιοι –κόμματα και βαθύ κράτος (δικαιοσύνη κλπ)- που είχαν και έχουν την ευθύνη διακυβέρνηση της χώρας ανίκανοι ούτε καν να κακοδιαχειριστούν τους πόρους και τα λεφτά των φορολογουμένων. Σπατάλες, κλοπές και αναποτελεσματικότητα.

ΥΓ Ο κ. Βουδούρης γενικός γραμματέας μέχρι χθες στο Υπουργείο (ο θεός να το κάνει) Μετανασταυτικής Πολιτικής δήλωσε ότι το μέσο κόστος ανά πρόσφυγα είναι 12.000 ευρώ στην Νορβηγία και 15.000 στην Ελλάδα. Με την διαφορά ότι στη χώρα που γέννησε την δημοκρατία τους μετανάστες τους έχουμε σαν τα ζώα (ευτυχώς στην κυβέρνηση βρίσκεται η αριστερά οπότε δεν απασχολεί ιδιαίτερα αυτό).

Φωτογραφία του Yiannis Papadogiannis.
Φωτογραφία του Yiannis Papadogiannis. Φωτογραφία του Yiannis Papadogiannis.
Φωτογραφία του Yiannis Papadogiannis.Φωτογραφία του Yiannis Papadogiannis.
…..

TOY ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑ ΧΑΛΔΟΥΠΗ (Από το FB): Ας μην πέφτουμε από τα σύννεφα για τις περούκες…

Για όσα συνέβαιναν στις ΗΠΑ, μεταξύ Νέας Υόρκης και Ουάσιγκτον, για τους “ανταποκριτές” στην Ουάσιγκτον, που έμεναν στην πραγματικότητα στην Νέα Υόρκη, έχουν γραφτεί αρκετά -και δεν αναφέρομαι στη σκοτεινή υπόθεση με Δημάδη-Διαμαντοπούλου στο ξενοδοχείο Fairfax. Όποιος έχει υπομονή να διαβάσει αυτό το μακροσκελές κείμενο του Μιχάλη Ιγνατίου θα βγάλει πολλά συμπεράσματα και θα καταλάβει πώς και πόσο εύκολα φθάνει κανείς από τηδημοσιογραφία στα καραγκιοζιλίκια.

Σημείωση: Οι Έλληνες που “φωτογραφίζει” ο Ιγνατίου ως υπεύθυνους για βρώμικο πόλεμο εναντίον του είναι οι δύο σημερινοί πρωταγωνιστές στο PeroukaGate. Όλα αυτά είναι γνωστά από καιρό, αλλά οι διευθύνσεις των καναλιών τους στην Αθήνα τους κρατούσαν ως ανταποκριτές. Γιατί, άραγε;

Προκαταβολικά απολογούμαι στους αναγνώστες, διότι εν μέσω της άνευ προηγουμένου οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, όταν χιλιάδες συμπατριώτες…
…..
ΤΡΑΠΕΖΕΣ-παρατήρηση(Από τον Μάνο Χατζηδάκη): Οι τραπεζικοί ισολογισμοί έχουν πλέον ένα σημαντικό περιθώριο απορρόφησης νέων πιστωτικών ζημιών καθώς σταθεροποιούν το προ προβλέψεων αποτέλεσμα σε επίπεδα ανώτερα των προβλέψεων. Βέβαια μια απότομη αύξηση των προβλέψεων φθάνοντας τα 100 δις ευρώ θα δημιουργούσε θέμα επάρκειας κεφαλαίων. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να στραβώσουν πολύ τα πράγματα στην οικονομία, το ΑΕΠ να μείνει αρνητικό και η αξία των “καλυμμάτων” να συνεχίσει να υποχωρεί. Σε αυτή και μόνο την περίπτωση οι τράπεζες θα υποχρεωθούν να ζητήσουν φρέσκα κεφάλαια από την αγορά. Αν κάτι τέτοιο ωστόσο αποφευχθεί, τότε μιλάμε για την απόλυτη επενδυτική ευκαιρία. Οι τράπεζες διαπραγματεύονται κάτω από το 1/3 της ενσώματης καθαρής θέσης –απόρροια των διαφορετικών ρίσκων απομείωσης που διατρέχουν από CoCo’s, προνομιούχες κλπ-  με δείκτες που σταδιακά αρχίζουν να βάζουν το συν μπροστά. Και τούτο συμβαίνει για πρώτη φορά σε αυτή την έκταση τα τελευταία χρόνια.
…..
MARKETS: ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ στην πορεία… (από τον Μάνο Χατζηδάκη)

MiFID II (1): Τα αρμόδια τμήματα του εσωτερικού ελέγχου να ετοιμάζονται. Από την 3η Ιανουαρίου του 2018 αρχίζει η εφαρμογή της δεύτερης έκδοσης της Ευρωπαϊκής οδηγίας ρύθμισης και εποπτείας για τις Αγορές οι οποίες θα περιλαμβάνουν πλέον ομόλογα, παράγωγα και συνάλλαγμα αλλά και Αγορές και προϊόντα με χαμηλή εμπορευσιμότητα. Η έκταση της νέας νομοθεσίας και των ειδικών παραμέτρων ρύθμισης των Αγορών είναι περίπου χαοτική. Ήδη έχουν ξεκινήσει σεμινάρια για το πώς οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί θα ανταπεξέλθουν στις οργανωτικές ανάγκες προσαρμογής στο νέο εγχείρημα καθώς οι αλλαγές θα χρειαστούν εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής. Μάλιστα ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ειδικά προγράμματα και εφαρμογές που υιοθετούν την νέα μεθοδολογία εποπτείας, διαφάνειας και ρύθμισης.

MiFID II (2): Για να το πούμε με κάποια παραδείγματα: Από την πρωτοχρονιά του 2018 ξεχάστε τα δυαδικά παράγωγα (binaryoptions) με έδρα την Κύπρο. Ξεχάστε τα υβριδικά στοιχήματα τύπου «Η πιθανότητα η alpha bank να είναι στο 1,80 ευρώ τον Απρίλιο πληρώνει 1,45». Ξεχάστε τα ασφαλιστικά προϊόντα απόδοσης υπό συνθήκες που έχουν από κάτω μετοχές και παράγωγα. Ξεχάστε ότι μιλήσατε με τον Αναλυτή σας και η συζήτηση αυτή δεν έγινε ποτέ. Όλα πλέον καταγράφονται, όλα τηρούνται σε αρχείο, μια κίνηση σε οργανωμένες αγορές πρέπει να δημοσιοποιηθεί το αργότερο μέσα σε 15 λεπτά. Ακόμα και η τοποθέτηση μιας εντολής καταγράφεται αρχειοθετείται και δεν σβήνεται αν δεν περάσουν πέντε χρόνια.

…..

ΔΕΗ-επισημάνσεις-Δημοπρασίες: Αν τελικά η δημοπρατούμενη ποσότητα διαμορφωθεί στα 3000 MW η επίπτωση στα λειτουργικά αποτελέσματα με τιμή εκκίνησης τα 37,37 ευρώ/MW θα είναι 15 εκατ. ευρώ. Αν οι τιμές της δημοπρασίας φθάσουν τα 42,5 ευρώ η ΔΕΗ δεν  θα έχει καμία απώλεια στα αποτελέσματα ωστόσο θα έχει θεαματική βελτίωση στις ταμειακές ροές αφού θα εισπράξει τουλάχιστον 112 εκατ. ευρώ. Σε αυτή την φάση πάντως δεν αναμένεται να εξαντληθεί η πωλούμενη ποσότητα αφού τα μερίδια αγοράς από τους εναλλακτικούς παρόχους στην λιανική καλύπτονται σε σημαντικό βαθμό από ίδια παραγωγή. Τα αποτελέσματα της ΔΕΗ  είναι προγραμματισμένα να ανακοινωθούν στις 28 Σεπτεμβρίου ενώ στις 5 Οκτωβρίου η εταιρία συγκαλεί Γενική Συνέλευση με βασικό θέμα την σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο Αλουμίνιο της Ελλάδος.

…..

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και το Πανηγύρι της Μουρλής!

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ: Τι να πρωτογράψει και τι να σχολιάσει κανείς… Τα χάνει πριν καν ξεκινήσει να τα αποτυπώνει στο χαρτί… Όλοι σχεδόν πάντως έχουν πάθει ανοσία, οπότε γιατί να τους την χαλάσουμε;; Μήπως θα βγει και τίποτα;; Εδώ δεν βγήκε τόσα χρόνια, τώρα θα βγει που όλοι είμασθε μαδημένοι σαν… κοτόπουλα; Και που να αρχίσει και το ψήσιμο… εκεί να δείτε… Γιατί, πατώντας όλοι μόνον τα πλήκτρα του pc δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία…

Καλή σας ημέρα…