Ειρήσθω εν παρόδω και ατάκτως ερριμμένα…

HΠA-ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Πολιτικοί αλλά και οικονομικοί λόγοι θα αναβάλλουν οποιοδήποτε σχέδιο της Fed για άμεση αύξηση των επιτοκίων, εκτιμούν οι HSBC, RBC και RBS… Τρεις από τους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς (primary dealers) της Fed προειδοποιούν τους traders ομολόγων ότι τα σενάρια περί αύξησης των επιτοκίων της Fed έως το τέλος του 2016 είναι λανθασμένα.
 • Σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ καμία από τις 23 τράπεζες που συναλλάσσονται με τη Fed αναμένουν αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Τετάρτης (2/11/2016), η HSBC, η Royal Bank of Canada και η Royal Bank of Scotland Group εκτιμούν ότι η Fed θα κρατήσει σταθερά επιτόκια και στη συνεδρίαση της 14ης Δεκεμβρίου.
 • Kevin Logan, chief U.S. economist at HSBC
 • Related image

 • «Η FOMC έχει πολλούς λόγους για είναι προσεκτική» είπε ο Kevin Logan της HSBC.«Η αργή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, ο χαμηλός πληθωρισμός και οι διεθνείς επιπτώσεις του Brexit, δείχνουν ότι τα πράγματα θα επιβραδυνθούν παγκοσμίως. Η σύσφιξη της πολιτικής θα είναι πολύ επικίνδυνη» επεσήμανε ο ίδιος.

__________

COCA COLA – (ΚΟ):  Το καλοκαίρι που μας πέρασε μια είδηση υψηλού ειδικού βάρους πέρασε κάπως απαρατήρητη και αφορούσε την έναρξη των εργασιών της Coca Cola Beverages Africa, του εμφιαλωτή που έχει αναλάβει την εμφιάλωση και διακίνηση των προϊόντων της μητρικής Coca Cola.

 • Η εταιρία αντιπροσωπεύει το 40% των πωλούμενων όγκων στην Αφρική και είναι ο 10ος σε μέγεθος εμφιαλωτής παγκοσμίως εξυπηρετώντας 11 χώρες με προοπτική αυτές να αυξηθούν σε 14. Διαθέτει 30 εργοστάσια τα οποία παρασκευάζουν 40 προϊόντα ο τζίρος των οποίων αντιστοιχεί στα 2/3 της Ελληνικής Coca Cola ή δύο φορές τον τζίρο της Νιγηρίας.
 • Πρόσφατα (10/10) ανακοινώθηκε ότι μητρική CocaCola θα ασκήσει  το δικαίωμα εξαγοράς του μεριδίου που κατέχει πλέον η Anheuser-Busch InBev’s μετά την εξαγορά της SAB Miller (ενός εκ των μετόχων της Coca Cola Africa).
 • Το ποσοστό που κατέχει η  SAB Miller είναι 57% και στην συνέχεια θα αναθέσει σε έναν εκ των ισχυρών εμφιαλωτών της το franchise για την γεωγραφική ζώνη της Αφρικής.
 • Οι μεγαλύτεροι εμφιαλωτές παγκοσμίως της Coca Cola είναι οι CocaCola FEMSA (Μεξικό και Λατινική Αμερική), CocaCola HBC AG (εισηγμένη σε Αθήνα και Λονδίνο)και CocaCola Enterprises(Ευρώπη).
 • ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ τώρα το franchise να το έπαιρνε η CocaCola HBC AG…

__________

DEUTSCHE BANK: H 30/9 ήταν η ιστορική μέρα σε όγκο με τον τίτλο να καταγράφει τιμές κάτω από τα 10 ευρώ. Και να κλείνει με θεαματικό κερί στο 1157 δίνοντας και αγοραστικό σήμα…

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Πλέον ο τίτλος πλησιάζει στην κύρια αντίσταση του στο 1390-1425 επίπεδο που θέλει προσοχή. Το 13 έχει γίνει στήριξη ενώ το 1292 είναι το στοπ σε κλείσιμο (ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ)

__________

ΤΡΙΤΟ 3ΜΗΝΟ 2016 (σχόλιο Μαν.Χατζ.): Το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς ανταγωνίζεται ένα αδύναμο τρίμηνο, το πρώτο μιας περιόδου που είχε ωςκύριο χαρακτηριστικό τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και μάλιστα στην πολύ αρχική και «άγρια» μορφή όπου οι ημερήσιες αναλήψεις ήταν  μόλις 60 ευρώ.

 • Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της υποχώρησης των πωλήσεων των εταιριών που είχαν αυξημένη έκθεση στην ελληνική οικονομία εταιρίες με ιδιαίτερα ανελαστική συμπεριφορά όπως π.χ. ο ΟΠΑΠ κατέγραψαν υποχώρηση 25% στα έσοδα τον Ιούλιο του 2015.
 • Σε αυτό το περιβάλλον όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις που συνδέονται με το εμπόριο και την κατανάλωση και φυσικά οι τράπεζες είδαν μείωση σε τζίρο, αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους και αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή για την χρονιά, που έμμεσα είχε τις προβολές τους στην «διάθεση» εμφάνισης κερδοφορίας.
 • Οι τράπεζες δημοσίευσαν εξάμηνο και εννεάμηνο σχεδόν την ίδια ημέρα που περιείχε το μεγαλύτερο μέρος των απομειώσεων της άσκησης αντοχής της ΕΚΤ εμφανίζοντας ζημιές ύψους 2,6 δις ευρώ.

___________

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Την σκυτάλη των συναλλαγών φαίνεται ότι την έχουν πάρει οι insiders, οι οποίοι είναι κυρίως αγοραστές σε αυτά τα επίπεδα. Οι κυριότεροι αγοραστές από το Σεπτέμβριο και μετά είναι:

 • Ο κ. BurtonWade, αντιπρόεδρος της Grivalia αγόρασε 333.127 μετοχές,
 • Στην Elinoil ο κ. Τριόντης Μέλος του ΔΣ αγόρασε 692.114 κομμάτια
 • Ο κ. Αποστολόπουλος αγόρασε 125.000 μετοχές του Ιατρικού Αθηνών
 • Ο κ. Κλώνης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ιntralot αγόρασε 2.060.799 μετοχές
 • Στον Μυτιληναίο ο κ. Ευ. Μυτιληναίος αγόρασε 620.000 μετοχές ενώ ο κ. Burton Wade μέλος του ΔΣ αγόρασε 354.000 τεμάχια.