Ειδήσεις με ενδιαφέρον

Ικανοποιημένη από τις ελληνικές τράπεζες δηλώνει η Ντανιελ Νουι.. Σε δήλωση της στο ΑΠΕ η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αναφέρει ότι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για την αντιμετώπιση της ‘πρόκλησης’ των των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Ερευνα αισιοδοξεί για τις προσλήψεις στην Ελλάδα..Οι προθέσεις προσλήψεων σύμφωνα με την Manpower είναι οι ισχυρότερες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία δύο χρόνια, και εμφανίζονται βελτιωμένες κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

ΟΠΑΠ…Στο 3,4% με 3,90% το εύρος απόδοσης του ομολόγου, ενώ από αύριο 15 μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 οι εγγραφές
Το εύρος της απόδοσης του ομολόγου πενταετούς διάρκειας και ύψους έως 200 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Νέος  Γενικός Διευθυντής Φορολογικής Διοίκησης..Την θέση αναλαμβάνει ο Ευθύμιος Σαΐτης.
 
Δεν γίνονται πλειστηριασμοί σήμερα.Την απόφαση έλαβε η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος
 
Ξεκινά στις 23 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για τη χρηματοδότηση ερευνητικών έργων στο νέο πρόγραμμα «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ».  Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές δράσεις του νέου ΕΣΠΑ, προϊόν της στενής συνεργασίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ.
Τον Ρίτσαρντ Γκιρ συνάντησε ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.. Σε πολύ καλό κλίμα  στα Ιεροσόλυμα ο πατριάρχης Ιεροσολύμων συνομίλησε με τον διάσημο ηθοποιό για τα στάδια της ορθοδόξου ασκήσεως: μετανοίας, εξαγνισμού και φωτισμού και θεώσεως καθώς και για τον Ναό της Αναστάσεως επισημαίνοντας ότι είναι το αγιότερο μνημείο της χριστιανοσύνης, στο οποίο προσέρχονται άνθρωποι όλων των θρησκειών».
 
Συνεχίζεται η κρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Ολλανδίας…. Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Τουρκίας να ανακοινώνει ότι κυβέρνηση της χώρας του διακόπτει τις διπλωματικές της σχέσεις, υψηλού επιπέδου, με την Ολλανδία, μην επιτρέποντας ταυτόχρονα την επιστροφή στην Τουρκία του Ολλανδού πρέσβη, έπειτα από την διένεξη που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Ρότερνταμ με υπουργούς της τουρκικής κυβέρνησης.
 
Πλησιάζει το Brexit με συνέπειες στην στερλίνα.. η ισοτιμία της υποχώρησε έως 0,5% στο 1,2153 δολάρια. Οι πωλήσεις του εθνικού νομίσματος της Βρετανίας γίνονται την επόμενη ημέρα από το μήνυμα που έστειλε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Ν. Στέρτζον ότι θα αρχίσει νομική διαδικασία διενέργειας δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της, ενώ το κοινοβούλιο της Βρετανίας  έδωσε στη Μέι την έγκριση να ξεκινήσει τις συζητήσεις για το Brexit.
 
Μια καλά κρυμμένη είδηση αποκάλυψαν τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ομίλου Lufthansa, αποκλειστικά στην Έκθεση ITB: Το νέο Boeing 777X, που αναμένεται να πετάξει για πρώτη φορά το 2020, θα διαθέτει μια εντελώς καινούρια Βusiness Class, διαφορετική από τα μέχρι τώρα δεδομένα. Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι η απόλυτη εξατομίκευση και η ψηφιοποίηση των καθισμάτων: τα νέα καινοτόμα καθίσματα θα μπορούν να ρυθμίζονται ασύρματα μέσω smartphone ή tablet.
Προσοχή στα παιδιά.. Σύμφωνα με έρευνα η καθημερινή παρακολούθηση κάποιας  οθόνης για περισσότερες από τρεις ώρες σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.