ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ- Σταθάκης: Δεν πάγωσε η επένδυση της BlackRock, εκκρεμούν τα αντισταθμιστικά οφέλη

Την διαβεβαίωση ότι δεν «πάγωσε» η επένδυση της BlackRock για την ανέγερση Εμπορικού Κέντρου στην Ακαδημίας Πλάτωνος, έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος στη Βουλή.

Σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα, ο Γιώργος Σταθάκης, υποστήριξε ότι η επενδυτική εταιρία παραμένει στο διάλογο με τα υπουργεία και όλες οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα είναι ήδη έτοιμο να κατατεθεί στο ΣτΕ, ενώ αυτό που εκκρεμεί είναι το σύμφωνο συνεργασίας με τα αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή, μεταξύ της εταιρίας με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού λόγω διαφωνίας σε ζητήματα νομικής φύσεως

«Νομίζω πολύ γρήγορα θα κλείσει κι αυτό θετικά», είπε ο κ. Σταθάκης για να προσθέσει: «Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε καλά και σωστά».

Παράλληλα, ο Γ. Σταθάκης επετέθη κατά της επενδυτικής πρακτικής που είχε ακολουθήσει η ΝΔ κάνοντας λόγο για «τραγωδία» για να καταλήξει υποστηρίζοντας: «Αυτή η κυβέρνηση έκανε μεγάλες τομές, για να δημιουργήσουμε κανόνες κι ένα περιβάλλον όπου όλες οι επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες θα έχουν ίδια πρόσβαση και μακριά από πολιτικές διασυνδέσεις».