ΕΣΕΕ: Στα περσινά επίπεδα ο τζίρος των θερινών εκπτώσεων

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ο τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων κατά τη θερινή εκπτωτική περίοδο κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα και ενδεχομένως με μία μεσοσταθμική πτώση μεταξύ 5% και 8%. Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις φέτος ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.

«Αν και το εμπόριο είχε προσδοκίες να κινηθεί η αγορά καλύτερα από την περυσινή περίοδο τελικά, σύμφωνα με τα στοιχεία, φαίνεται ότι ο τζίρος διαμορφώθηκε σχεδόν στα περυσινά επίπεδα και ενδεχομένως με μία πτώση που μπορεί να διαμορφωθεί τελικά μεταξύ 5% και 8%, καθώς ο τουρισμός δεν έφερε έσοδα στο εμπόριο», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κορκίδης, είναι χαρακτηριστικό ότι στη φετινή έρευνα της ΕΣΕΕ φαίνεται να υπάρχει χαμηλός τζίρος στις περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας (τουριστικούς προορισμούς) κάτι που μεταφράζεται από τη Συνομοσπονδία ως επίπτωση του προσφυγικού προβλήματος αλλά και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία γενικότερα, παρά την πορεία των τουριστικών αφίξεων.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, είναι ότι φέτος η αγορά της Αθήνας κινήθηκε πτωτικά, με τα στοιχεία του εμπορικού συλλόγου της περιοχής να δείχνουν πτώση του τζίρου περίπου 10%.

«Υπάρχουν καλοκαιρινά μελτέμια στο εμπόριο και τρικυμμία στην αγορά» παρατήρησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, προσθέτοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η έρευνα της Συνομοσπονδίας για την πορεία των θερινών εκπτώσεων.

Σημειώνεται ότι οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.