ΕΡΤ: Επανήλθε στους δέκτες μας – Ποδαρικό με την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πρώτη καλεσμένη στο στούντιο η Πρόεδρος της Βουλής – Την ακολούθησαν κατά σειρά οι Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Κατρούγκαλος και Νίκος Φίλης – Η «αυλαία άνοιξε» με τον εθνικό ύμνο και την ελληνική σημαία

Με πρώτη καλεσμένη την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντόπουλου έκανε πρεμιέρα η ΕΡΤ δύο χρόνια μετά το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου 2013.

Μετά την κυρία Κωνσταντοπούλου από τις εκπομπές που ακολούθησαν «παρέλασαν» τρεις κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης – υπ. Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, υπ. Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος – και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «σήμερα αποδεικνύεται ότι το μαύρο ήταν μια σύντομη παρένθεση. Οτι το μαύρο θα είναι παρένθεση στις ζωές μας κι αυτό έγινε χάρη σε εσάς που επιμείνατε που με αξιοπρέπεια συνεχίσατε έναν αγώνα πραγματικής υπηρεσίας στην αχειραγώγητη ενημέρωση, αλλά και στα δικαιώματα και στην ελευθερία και στη δημοκρατία».

Με τον εθνικό ύμνο κα την ελληνική σημαία η έναρξη
Η ΕΡΤ ξεκίνησε να εκπέμπει ξανά στις 6 το πρωί με μουσική υπόκρουση τον εθνικό ύμνο και φόντο την Ελληνική σημαία.

Μετά τον εθνικό ύμνο ακολούθησε ένα βίντεο περίπου ενός λεπτού με πλάνα από όλα τα κανάλια της ελληνικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης πριν το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου αλλά και μια σεκανς από τα σήματα της ΕΡΤ.

Την αυλαία άνοιξε η εκπομπή «ΕΡΤ ενημέρωση» με παρουσιαστές τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά εμφανώς τρακαρισμένους για την «πρεμιέρα».

Το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας» που αναφέρεται στα χρονικά της 11ης Ιουνίου 2013, όταν έπεσε το «μαύρο».

Κορύφωση των εκδηλώσεων θα αποτελέσει η συναυλία στις 20:00 στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.ά.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, καθώς από τις 6 το πρωι στα ερτζιανά εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια, στέλνοντας το μήνυμα σε ολόκληρο τον ελληνισμό.

Παράλληλα η ΠΟΣΠΕΡΤ που έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ διοργανώνει στις 19:00 στο Ραδιομέγαρο.

Συνολικά αίτηση επανόδου στην ΕΡΤ κατέθεσαν 1.665 εργαζόμενοι, ενώ, άμεσα, θα προχωρήσουν και οι νομικές τροποποιήσεις, προκειμένου να καταστεί πιο εύρυθμη η λειτουργία της εταιρείας.