ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Νομίζουν ότι απευθύνονται σε Μοϊκανούς! Ντροπή σας κύριοι (15/9)

ΕΛΛΑΚΤΩΡ – ΒΑΤΕΡΛΟ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ  ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ

  • Το δελτίο τύπου του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ προκαλεί τη νοημοσύνη μας.

Διαβάζουμε

ΕΛΛΑΚΤΩΡ : Κέρδη μετά φόρων 0.6 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2017. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε Μοϊκανούς !!!!! Ντροπή σας κύριοι. Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡΑΣ δεν έβγαλε κέρδη αλλά έβγαλε ζημιές στους μετόχους της μητρικής 10.9 εκ ευρώ !!!!! Κέρδη 11.4 εκ ευρώ είχαν οι μέτοχοι σε μη ελέγχουσες συμμετοχές. Ξέρετε, όπως η ΙΝΤΡΑΛΟΤ !!!!!

Αυτό όμως που είναι πραγματικό Βατερλό είναι οι ελεύθερες ταμειακές ροέςπου ενώ πέρσι στο α’ εξάμηνο ήταν θετικές 15.2 εκ ευρώ 2016 φέτος γύρισαν αρνητικές στα -55.3 εκ ευρώ. Τραγωδία φίλοι μικρομέτοχοι. Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός ήταν ελαφρά μειωμένος από 995.7 εκ ευρώ στο τέλος του 2016 σε 989.4 εκ ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2017.

Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡΑΣ στην τιμή 1.50€ έχει μια κεφαλαιοποίηση 265.5 εκ ευρώ. Κάποιοι θα πούνε ότι είναι υποτιμημένος γιατί με ίδια 669.9 εκ ευρώ παίζει με ένα P/BV = 0.40.

Ας το ξανασκεφτούν καλύτερα διότι με προβλεπόμενο EBITDA 2017 τα 157 εκ ευρώ παίζει με ένα EV/EBITDA 2017 = 8  και με ένα NET DEBT / EBITDA = 6.3 !!!!!Στρατοσφαιρικά υψηλό.

Επειδή τα λεφτά περισσεύουν, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να αυξήσει λίγο τις αμοιβές της και από 3.06 εκ ευρώ τις πήγε στα 3.47 εκ ευρώ. Εύγε !!!

Φίλοι μικρομέτοχοι εσείς τι λέτε, θα καταφέρει να ξεχρεώσει στις τράπεζες τα 989.4 εκ ευρώ που χρωστάει ο ΕΛΛΑΚΤΩΡΑΣ;

Οι μέτοχοι του ΠΗΓΑΣΟΥ κάποτε πιστεύανε ότι ο ιδιοκτήτης επειδή ήταν το νούμερο ένα θα τα κατάφερνε. Τα νούμερα όμως ήταν αμείλικτα και δυστυχώς η εταιρεία όδευσε στην πτώχευση.

Εσείς μικρομέτοχοι τα χάσατε όλα ενώ ο ιδιοκτήτης φιγουράρει στη λίστα Λαγκάρντ. Δεν έβαλε λεφτά για να σώσει τον ΠΗΓΑΣΟ.

Όπως άλλωστε γνωρίζετε, το χρηματιστήριο δεν είναι εκκλησία.

Για αυτό να έχετε τα μάτια σας τετρακόσια και να διαβάζετε πάντα τους ισολογισμούς γιατί τα νούμερα είναι αμείλικτα.