Δ. Κοντομηνάς: Ο Alpha δεν χρωστάει – Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή – Οι καναλάρχες να μην παίρνουν δημόσια έργα

Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha έχει αποπληρώσει όλα τα δάνεια που έχει λάβει, τόνισε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.  

“Οι μετοχές είναι στο όνομα της κόρης μου και εγώ δεν είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ALPHA” απάντησε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής ποια είναι η σχέση του με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ.Κοντομηνάς υποστήριξε ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει, επισημαίνοντας ότι έχει βάλει προσωπικά κεφάλαια στο σταθμό χωρίς να υπάρχουν σήμερα δάνεια. Ρωτήθηκε για τη φράση του κ.Αλαφούζου στην Εξεταστική Επιτροπή, ο οποίος είχε πει ότι οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί συναλλάσσονται με το Δημόσιο και απάντησε: “Ο Αλαφούζος να μιλάει για τον εαυτό του όχι για μένα. Δεν έχω καμία συναλλαγή με το Δημόσιο”.

Στο ερώτημα αν κατηγορείται για φοροδιαφυγή, ο Δημήτρης Κοντομηνάς απάντησε ανάμεσα σε άλλα: “Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή. Κατηγορούμαι για φοροδιαφυγή αλλά δεν υπάρχει. Στα Δικαστήρια θα αποδειχθεί η αλήθεια”. Στη συνέχεια επανήλθε λέγοντας: ” Το ΚΕΦΟΜΕΠ άρχισε παζάρια μαζί μου ότι δήθεν πρέπει να πληρώσω 120 εκατομμύρια πρόστιμο για τα λεφτά που έχω έξω. Εγώ όμως δεν είχα 300 εκατομμύρια, αλλά 100 και αυτά ήταν δηλωμένα. Πήγαμε και κάναμε ανακοπή, την κερδίσαμε και τώρα συνεχίζουμε. Πήρα απαλλαγή και όλα θα κριθούν στα Δικαστήρια. Είμαι ο μόνος που έφερε 980 εκατ από το εξωτερικό τα οποία δηλώθηκαν”.

Όσον αφορά τα περί διαπλοκής, ο κ. Κασιδιάρης εξέφρασε την άποιψη ότι δεν πρέπει οι καναλάρχες να αναλαμβάνουν δημόσια έργα.

Έντονο φραστικό επεισόδιο με Κασιδιάρη 

Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του ιδιοκτήτη του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Κασιδιάρης, διαμαρτυρόμενος, είπε ότι ο Alpha έδειχνε φωτογραφία «Πακιστανού με μπαζούκα« και το απέδιδε στη Χρυσή Αυγή, ενώ μεροληπτούσε κατά της Χρυσής Αυγής και προέβαλε μόνο τρία κόμματα.

«Εσείς έχετε μπαζούκας, εγώ έχω; Δεν είμαι δημοσιογράφος δεν παρεμβαίνω», απάντησε ο κ. Κοντομηνάς και πρόσθεσε: «Δώσαμε περισσότερο χρόνο στη Χρυσή Αυγή σε σχέση με άλλα κανάλια, σέβομαι τους 500.000 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά όταν κάναμε πάνελς ρωτούσαν ποιοι θα είναι εκεί και μόλις άκουγαν από Χρυσή Αυγή, δεν ερχόταν κανένας».

Στη συνέχεια ο κ. Κασιδιάρης ρωτούσε επίμονα εάν ο μάρτυρας αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας, μάλιστα, ότι η εγγραφή στη λίστα συνδέεται με οικονομικό έγκλημα.

«Σας είπα κύριε “Τίποτα”, αναφέρεται η Interamerican και είναι μηδέν», απάντησε ο κ. Κοντομηνάς.

«Τι λες βρε καραγκιόζη, βλάκα, σέβομαι την ηλικία σου και δεν σηκώνομαι», ανταπάντησε ο κ. Κασιδιάρης.

«Είπες για οικονομικό έγκλημα, θα σου κάνω μήνυση», τόνισε ο κ. Κοντομηνάς.

Μετά το φραστικό επεισόδιο ο πρόεδρος της Επιτροπής διέκοψε για πέντε λεπτά.