Δ. Αβραμόπουλος: Η Ε.Ε. είναι προετοιμασμένη ακόμη και για κατάρρευση της συμφωνίας με την Τουρκία

H ΕΕ είναι προετοιμασμένη ακόμη και για την περίπτωση αποτυχίας της προσφυγικής συμφωνίας, δηλώνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρμόδιος επίτροπος για τη Μετανάστευση, στη σημερινή Die Welt.

«Η συμφωνία με την Τουρκία», όπως υπογραμμίζει, «είναι ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, εντούτοις όχι το μοναδικό», λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «δεν ποντάρουμε μόνο σε ένα χαρτί».

Τα δύο τελευταία χρόνια άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει συντελεστεί εν γένει σημαντικό έργο στο πεδίο αυτό στην ΕΕ. «Σε χρόνο ρεκόρ ενός και πλέον χρόνου δρομολογήσαμε νομοθετήματα και την παροχή οικονομικής βοήθειας, προκειμένου να στηρίζουμε τις χώρες μέλη στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών αλλά και να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό ευρωπαϊκό σύστημα διαχείρισης των μεταναστευτικών κυμάτων στα σύνορά μας αλλά και με τους εταίρους μας».

Παρόλα αυτά, όπως τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος, ζητούμενο παραμένει η υλοποίηση του συμπεφωνημένου Plan A, δηλαδή η υλοποίηση της προσφυγικής συμφωνίας με την Τουρκία και όλων των υπολοίπων δράσεων της ευρωπαϊκής ατζέντας για τη μετανάστευση.