Δριμεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για τους χειρισμούς της | Mikrometoxos.gr

Δριμεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για τους χειρισμούς της

05.03.2015 09:11

Η ΑΠΟΨΗ – Εκτίμηση: Δριμεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους ασκεί η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας χαρακτηρίζει «ατυχείς» και «επικίνδυνους» τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το τελευταίο διάστημα δίπλα στη λέξη «Grexit» ήρθε να προστεθεί και το «Graccident», το οποίο – σύμφωνα με το δημοσίευμα – υπονοεί ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα συμβεί «λιγότερο η περισσότερο συντεταγμένα
 
Αλλά ως αλυσιδωτή διαδοχή ατυχών γεγονότων, επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα υπερεκτιμά την πολιτική της ισχύ».

«Ισχύει μία απλή εξίσωση: Η Αθήνα δεν μπορεί να αναμένει πρόσθετη βοήθεια, αν το πολιτικό τίμημα είναι αφόρητα υψηλό για τα άλλα κράτη της ευρωζώνης. 

Κάτι που σημαίνει ότι αν η Ελλάδα καταχραστεί την καλή θέληση των κυβερνήσεων των ευρωπαίων εταίρων με τέτοιο τρόπο ώστε το μόνο που θα προκύψει θα είναι να ενισχυθεί το Εθνικό Μέτωπο, η Εναλλακτική Επιλογή για την Γερμανία (AfD) ή το Podemos, τότε η φιλία θα τελειώσει. (…)

Η εξουσία της ελληνικής κυβέρνησης τελειώνει εκεί όπου θέτει σε κίνδυνο την εξουσία των άλλων κυβερνήσεων», υπογραμμίζει η Süddeutsche Zeitung.

Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014