Δουλειές εχθροί του αλτσχάιμερ- Δείτε ποια επαγγέλματα προστατεύουν την μνήμη

Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν μέσα από αλλεπάλληλες έρευνες ότι η απώλεια μνήμης και η σύγχυση δεν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γήρανσης.

 

Πολλές κακές συνήθειες όμως, όπως η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή, το αλκοόλ και το κάπνισμα αυξάνουν τον κίνδυνο βλάβης , οδηγώντας στην άνοια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του διεθνούς Συνεδρίου της Ένωσης για το Αλτσχάιμερ στο Τορόντο του Καναδά, τα επαγγέλματα που απαιτούν περίπλοκη σκέψη φαίνεται να προστατεύουν από την άνοια.

bigstock Doctor examining girl s throat 89910602

Τέτοια είναι του δασκάλου, του γιατρού και όσα συνεπάγονται συνεχή επαφή με κόσμο και όχι με υπολογιστές ή άλλα αντικείμενα, όπως αποκαλύπτουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin.

Όμως, οι άνθρωποι που έχουν μεγάλο «γνωστικό απόθεμα» είναι σε θέση να αντέξουν τη βλάβη αυτή, λένε οι ερευνητές.

Οι επιστήμονες δεν ξέρουν πώς ακριβώς λειτουργεί το απόθεμα αυτό, αλλά εικάζουν ότι όσοι χρησιμοποιούν εντατικά το μυαλό τους για πολλά χρόνια σχηματίζουν μεγαλύτερο αριθμό εγκεφαλικών συνάψεων.

Έτσι, όταν η άνοια κάνει την εμφάνισή της, μπορεί πολλές από τις συνάψεις αυτές να καταστρέφονται, ωστόσο οι άνθρωποι που έχουν εξ αρχής μεγάλο «γνωστικό απόθεμα» μπορούν να αντέξουν την απώλειά τους.

– See more at: http://www.matrix24.gr/2016/09/dite-pia-epangelmata-prostatevoun-ti-mnimi/#sthash.KndKJtuC.dpuf