Διώξτε τώρα τον αήθη κι επικίνδυνο Βαρουφάκη!

Σκεφτείτε ένα παιδί, από φτωχή οικογένεια, με μόνη οδό διαφυγής από τη μιζέρια και τη σκληρή εργατιά , την είσοδό του στο Πανεπιστήμιο, ας υποθέσουμε στη Νομική Αθηνών. Το παιδί λέγεται Γιάνης, με ένα “ν” εξαιτίας ενός ορθογραφικού λάθους που έκανε ο αμόρφωτος υπάλληλος του ληξιαρχείου κατά την εγγραφή του.

 

Ο Γιάνης λοιπόν έχει έναν ημίτρελο θείο στις Βρυξέλλες ( ξάδερφο της μάνας του που από ανθρακωρύχος έγινε βιομήχανος) ο οποίος , για να στηρίξει οικονομικά τον Γιάνη και την οικογένειά του, βάζει όρο την εισαγωγή του Γιάνη στη Νομική Αθηνών.

 

Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης και τη σημασία των εξετάσεων, ο νεαρός αποφασίζει να πάρει τα λιγοστά χρήματα που έχει στο συρτάρι του και να τα ξοδέψει όλα σ’ ένα ρεμπετάδικο , το βράδυ πριν την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων!

Κάπως έτσι θα μπορούσα να παρομοιάσω το ταξίδι του ανεκδιήγητου Βαρουφάκη στη Βενετία , δύο ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup!

 

images-1

 

O Βαρουφάκης είναι επικίνδυνος! Είναι βλαβερός για τα συμφέροντα και την εικόνα της χώρας. Ο πρωθυπουργός οφείλει να τον αντικαταστήσει άμεσα, καθώς όσο παραμένει στη θέση του παράγει συνεχώς μεγαλύτερα προβλήματα.

Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα έφτανα στη θέση να εκμεταλευτώ στο έπακρο τα δημοκρατικά κεκτημένα και να μιλήσω με τόση ελευθεριότητα και με τέτοια λόγια εις βάρος υπουργού της ελληνικής κυβέρνησης. Είμαι επιχειρηματίας και ως εκ τούτου έχω κάθε λόγο να μη δημιουργώ τριβές με την κυβέρνηση, ενώ επί της παρούσης, δεν εμπλέκομαι σε κανένα κομματικό μηχανισμό. Παρόλα αυτά θεωρώ υποχρέωση του κάθε νοήμονος Έλληνα, να αντιδράσει σθεναρά και με όποιο τρόπο μπορεί κατά της παρουσίας του Ιωάννη Βαρουφάκη στην κυβέρνηση. Το άτομο αυτό δεν μπορεί να διοικεί ούτε προφανώς να εκπροσωπεί την Ελλάδα!

Unknown

Κατ’ αρχάς είναι αήθης ! Δεν έχει τιμή, δεν έχει λόγο ,είναι ψεύτης και ψευτόμαγκας. Ψευτόμαγκας , γιατί ενώ στην αρχή διαολόστειλε τον Ντάισενμπλουμ δηλώνοντας με θράσος ότι δεν θέλουμε ούτε παράταση ούτε τη δόση των 7 δις , μετά παρακαλούσε και για τα δύο. Είναι ψεύτης, γιατί ενώ δεν κατάφερε ν’ αλλάξει τίποτα, ανακοίνωσε ότι τίποτα δεν είναι όπως πριν. Είπε ότι δεν θα μειώσει άλλο τις συντάξεις, κι ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε ( αν δεν το καταλάβατε , έκοψε σιωπηρά τις συντάξεις χηρείας στους συνταξιούχους που είχαν ήδη μια σύνταξη). Είναι άνδρας χωρίς τιμή γιατί προσπάθησε να κοροιδέψει τον ελληνικό λαό με ξεδιάντροπο τρόπο, σκούζωντας πως “έσκισε τα μνημόνια”. Είναι αήθης γιατί επέλεξε να παρουσιάζεται και να φέρεται ανάρμοστα σε χώρους και χρόνους κατά τους οποίους εκπροσωπούσε την Ελλάδα και όχι τον εαυτό του.

Unknown-1

Είναι αμόρφωτος, χωρίς ουσιαστική παιδεία, γιατί είναι ισχυρογνώμων. Ο ισχυρογνώμων δεν μπορεί να μορφωθεί γιατί δεν ακούει! Κι εφόσον δεν ακούει, δεν μαθαίνει. Παγιδεύεται σε ιδεοληψίες και γελοίες -δικές του- θεωρίες όπως αυτή της πτώχευσης και παραμονής στη ζώνη του ευρώ. Λες και θα μπορεί ο ανόητος να πληρώνει μισθούς και συντάξεις  όταν δεν θα υπάρχουν ευρώ στα κρατικά ταμεία…

Είναι ανεπαρκής γιατί η εγωπάθειά σε συνδυασμό με τα παραπάνω, του δημιουργεί τη ψευδαίσθηση ότι γνωρίζει τα πάντα. Με συμπεριφορά που απέχει πολύ από τις Σωκρατικές αντιλήψεις, εκτίθεται καθημερινά καθώς, θεωρώντας ότι είναι παντογνώστης , πάει παντού αδιάβαστος. Και τελικά καταντά να γίνεται ο κλόουν όλων των οικονομικών κέντρων και εφημερίδων του κόσμου.

images

Με μια λέξη, ο Βαρουφάκης είναι επικίνδυνος! Η σουρεαλιστική παρουσία του, η μετροσέξουαλ εκφορά του λόγου του σε συνδυασμό με το αντίστοιχο ντύσιμο και κυρίως οι μέθοδοί του, εξαντλούν την υπομονή των συνομιλητών και ακροατών του εκτός Ελλάδος και εντός Ελλάδος.

Είπαμε , να σηκώσουμε κεφάλι, όχι τη σημαία με έμβλημα το κεφάλι του καραγκιόζη !

 

 

 

Mε αγάπη

Ο Είρων