Δημ. Σαρρής: Μεθαύριο αναμένουμε κινήσεις σε Δεικτοβαρείς μετοχές

Δημήτρης Σαρρής/διευθύνων σύμβουλος της Σαρρής ΑΕΠΕΥ

Σε αρνητικό έδαφος κυμάνθηκε σήμερα η Χρηματιστηριακή Αγορά, με τις πιέσεις στον Τραπεζικό κλάδο να οδηγούν τις αποτιμήσεις τους χαμηλότερα, εξαιτίας του reverse split που θα συζητηθεί στην τακτική γενική συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς…

Μετά τις 13.00 η Αγορά κινήθηκε ήπια πτωτικά, με ελεγχόμενες διορθώσεις, καθώς τα μεγάλα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης είναι κλειστά, με την αξία των συναλλαγών να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Αν και τα μηνύματα από τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης δείχνουν ένα αρνητικό κλίμα, εντούτοις οι εμπλεκόμενοι θεωρούν δεδομένο το κλείσιμό της. Στην παρούσα φάση δεν προχωρούν σε επαναξιολόγηση των προσδοκιών τους. Ο καταλύτης για την πορεία του Δείκτη είναι το αποτέλεσμα της λύσης για το Ελληνικό χρέος, όπου η Αγορά θα αξιολογήσει τα ρίσκα και τις προσδοκίες.

Στην μεθαυριανή συνεδρίαση, αναμένουμε κινήσεις σε Δεικτοβαρείς μετοχές, καθώς από 1η Ιουνίου θα ισχύσει η νέα σύνθεση των δεικτών της MSCI.

Σε κάθε περίπτωση, για την μεσοπρόθεσμη πορεία του Δείκτη, ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών πρέπει να παραμείνει πάνω από το επίπεδο των 980 μονάδων…

@[email protected]