Δημήτρης Σαρρής: Η Χρηματιστηριακή Αγορά εισέρχεται σε περίοδο ηρεμίας

Δημήτρης Σαρρής – διευθύνων σύμβουλος της Α. ΣΑΡΡΗΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.

“Η έναρξη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας βρήκε τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 820 μονάδες. Με το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης και των Θεσμών, δηλαδή το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, ο Γενικός Δείκτης είναι σε τροχιά 820 μονάδων, με το πρώτο επίπεδο αντίστασης να εντοπίζεται στις 850 μονάδες” επισημαίνει ο Δημήτρης Σαρρής.

Το spread του 10ετους ομολόγου κινείται σταθεροποιητικά, κάτω από το επίπεδο των 5,7%.

Στο επίκεντρο των εμπλεκομένων στο Χρηματιστήριο τίθενται οι κινήσεις σε επιχειρηματικό πεδίο, καθώς οι επόμενες αξιολογήσεις για την Ελληνική Οικονομία κρίνονται πιο εύκολες. Μέχρι το Καλοκαίρι του 2018 η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει υποχρέωση κάλυψης ομολογιακού δανείου.

Η Χρηματιστηριακή Αγορά εισέρχεται σε περίοδο ηρεμίας, αξιολογώντας μόνο την συμπεριφορά της Κυβέρνησης στο τομέα της απελευθέρωσης των Αγορών και την προσέλκυση Ξένων επενδύσεων.

Πολιτικός κίνδυνος δεν υφίσταται στην παρούσα φάση, αν και σε ενδεχόμενη κήρυξη εκλογών, μόνο θετικά θα το εκλάβει η Αγορά.

“Αναμένουμε το επίπεδο των 850 μονάδων και την αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας από την Moody’s την Παρασκευή 23/06/2017″ αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Α. ΣΑΡΡΗΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.