Δεν ανακαλούνται οι άδειες των αστυνομικών ωστόσο δεν θα δοθούν νέες

Τηλεδιάσκεψη με τον αρχηγό της αστυνομίας και τους επικεφαλής των αστυνομικών περιφερειών της χώρας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του δημοψηφίσματος όπως και σε περιόδους εκλογών και δόθηκαν πρόσθετες οδηγίες σε σχέση με τα ATM.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, δεν ανακαλούνται οι άδειες των αστυνομικών ωστόσο δεν θα δοθούν νέες άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι εντολές να περιπολούν έξω από κεντρικά γραφεία τραπεζών και κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας έχουν λάβει οι δικυκλιστές των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ καθώς και τα πληρώματα οχημάτων της Αμεσης Δράσης. Στόχος του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. είναι να αποτραπούν πιθανοί βανδαλισμοί τραπεζικών υποκαταστημάτων και καταλήψεις δημοσίων κτιρίων.

Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα είχε δοθεί οδηγία στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να περιπολούν γύρω από ΑΤΜ και να καταγράφουν σε ποια μηχανήματα αυτόματης ανάληψης σχηματίζονται ουρές, ώστε να αναπτύσσονται εκεί πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή επεισοδίων ή ληστειών. Από σήμερα εξάλλου αναστέλλονται όλες οι άδειες των αστυνομικών και το σύνολο της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. τίθεται σε κατάσταση επιφυλακής, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις εκλογών ή δημοψηφίσματος. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα επρόκειτο να υπογραφεί και να τεθεί σε ισχύ χθες το βράδυ, όπως επισήμανε,ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.