Δασκαλόπουλος και Ντογιάκος: “Η διαφορά τους έγκειται στο…”ψηλός”

Δασκαλόπουλος και Ντογιάκος: “Η διαφορά τους έγκειτα στο…”ψηλός” 
Απορίες και ερωτήματα για μία «καραστημένη εισήγηση» ενός καταπράσινου εισαγγελέα

http://www.parapolitika.gr/
Αυτό πού με κάνει να απορώ με την εισήγηση του κ. Δασκαλόπουλου, είναι η γενική – και δημόσια – κατακραυγή διακεκριμένων εκπροσώπων του νομικού κόσμου, πού διατείνονται ότι ειδικά η πρόταση γιά προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν στέκει με τίποτα και θα καταπέσει άμεσα. Δεν έχω κανένα δικαίωμα, ούτε και πρόθεση βεβαίως, να αμφισβητήσω τις νομικές απόψεις, καθ’ ότι δεν είμαι νομικός και στερούμαι των απαιτούμενων γνώσεων.

Αναρωτιέμαι όμως, διαβάζοντας ξανά και ξανά το συγκεκριμένο κείμενο, ΓΙΑΤΙ το έκανε αυτό ο κ. Εισαγγελέας ! Ποιος ήταν δηλαδή ο λόγος γιά τις νομικές «ακροβασίες», τα αφελή επιχειρήματα, την μη πειστική «λογική» πού αναπτύσσει στην εισήγηση του ; Γιατί να κάνει αυτή την κραυγαλέα ανυπόστατη εισήγηση γιά προφυλάκιση του κ. Μαρινάκη; Αν έδινε τίποτα εξετάσεις, θα τον καταλάβαινα. Αν διατηρούσε κάποιο προσωπικό πάθος εναντίον του ηγέτη του Ολυμπιακού, πάλι θα τον καταλάβαινα. Αν είχε βάλει σκοπό ζωής και καριέρας να καταστρέψει ένα πρόεδρο του Ολυμπιακού, θα καταλάβαινα άριστα τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν νομίζω όμως ότι τρέχει κάτι απ’ όλα αυτά. Τι συμβαίνει τότε ;

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, λέει ένα παλιό ρητό. Ποιος μπορεί να μπεί μέσα στο μυαλό και την ψυχή του καθενός ; Γίνεται ; Δεν γίνεται. Μόνο να πιθανολογήσουμε μπορούμε και αυτό θα προσπαθήσω να πράξω.

Ο κ. Δασκαλόπουλος λοιπόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα και μαρτυρίες, είναι οπαδός του Παναθηναϊκού. Όπως ακριβώς και ο προϊστάμενός του, ο κ. Ντογιάκος. Η διαφορά τους είναι ότι ο μεν Ντιγιάκος καλείται «ψηλός Παναθηναϊκάκιας», ο δε Δασκαλόπουλος απλά «Παναθηναϊκάκιας», διότι υστερεί στο ύψος. Αυτή ακριβώς η οπαδική του τοποθέτηση, ήταν ανρθώπινο, φυσιολογικό και επόμενο να επηρεάζει την κρίση του. Πόσο μάλλον, όταν ζεί σε περιβάλλον, επαγγελματικό και φιλικό, όπου κυριαρχεί η άποψη, η κρίση και η φιλοσοφία : «Βαράτε τον Ολυμπιακό, βαράτε τον Μαρινάκη, διότι όταν βαράτε τον Μαρινάκη, είναι σαν να βαράτε τον Ολυμπιακό» !

Όλα στο εργασιακό περιβάλλον του κ. Δασκαλόπουλου, είναι πράσινα ! Συνήθισε και το δικό του μάτι, από καιρό, να τα βλέπει και αυτός πράσινα. Νομίζω ότι αυτή κατάσταση παγιώθηκε στο εσωτερικό της κρίσης του τόσο, ώστε να φτάσει στο σημείο να παρουσιάζει τέτοια νομικά εκτρώματα, τέτοιες εισηγήσεις, χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, χωρίς τίποτα πού να αποδεικνύει τις αποδιδόμενες πράξεις, απλά και μόνο θεωρώντας ότι διαθέτει … «αποχρώσες ενδείξεις» ! Με απόχρωση … πράσινη, υποθέτω.

ΕΥΤΥΧΩΣ … ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ !

Είμαι βέβαιος, ότι αν ο κ. Δασκαλόπουλος επέκτεινε λίγο ακόμη την εισήγησή του, θα φτάναμε σε σημείο απίστευτης ιλαροτραγωδίας : Διόλου απίθανο να μας έλεγε ότι ο κ. Μαρινάκης … δεν είναι μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, ότι τις μεταγραφές της ομάδας, γιά τις οποίες ο κ. Βρέντζος έχει καλύψει τόσες αεροπορικές διαδρομές όσες η γηραιότερη συνταξιοδοτημένη αεροσυνοδός, τις έκανε ο ίδιος ο Μαρινάκης. Ότι αυτός ο ίδιος ήταν σε συνεννόηση με τον μάνατζερ του … Ελιουνούσι και ότι … δραπέτευσε από το μέρος πού βρισκόταν έγκλειστος γιά να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια και ταξίδεψε ο ίδιος στην Τουρκία γιά να βρεί και να πείσει τον Καρντόσο να έρθει στον Ολυμπιακό !

Όλα θα μπορούσαμε να τα περιμένουμε, αν ο κ. Δασκαλόπουλος αποφάσιζε να επεκτείνει περισσότερο την επιχειρηματολογία του. Ευτυχώς όμως, κάπου κατάλαβε. Και …φρενάρισε. Και πάλι όμως, παρά την απίστευτη … «πειστικότητα» του κειμένου της εισήγησης ( πείθει γιά την μεθόδευση, την σκοπιμότητα και εν γένει τις προθέσεις του εισαγγελέα ) έχω να παρατηρήσω κάποια πραγματάκια.

Αλήθεια, ο κ. Δασκαλόπουλος γνωρίζει ότι ο τακτικότατος συνομιλητής υπουργών και υφυπουργών και αναμιγνυόμενος διαρκώς και επιμόνως με το ποδόσφαιρο, σε όλες του τις μορφές και όλα του τα επίπεδα, διοικητής της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημ. Μελισσανίδης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ασχολείται με το ποδόσφαιρο λόγω ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ και άλλων πράξεων ; Εχει κάνει κάτι γι’ αυτό ; Σκοπεύει να κάνει κάτι γι’ αυτό ;

Αφελής η ερώτησή μου, θα μου πεί κάποιος διότι γιά τον Μελισσανίδη δεν συντρέχουν περιοριστικοί όροι. Σωστό αυτό, αλλά… ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ! Ο νόμος πού AΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΑΦΩΣ την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, υπό οιανδήποτε ιδιότητα. Αν λοιπόν αυτή η «αποχρώσα ένδειξη» παρανομίας δεν απασχολεί ένα Εισαγγελέα, τότε ποιόν θα πρέπει να απασχολεί ;Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν και τι ακριβώς σκοπεύει να πράξει γι’ αυτό ο κ. Δασκαλόπουλος ;

Και αφού μελέτησα όλα τα παραπάνω και ακόμη … περισσότερα, κατέληξα σε προσωπικό συμπέρασμα, το οποίο θα εκθέσω πάραυτα : Δεν ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ καμία σοβαρή κατηγορία γιά τον Βαγγέλη Μαρινάκη ή τον Ολυμπιακό. Αυτό το συμπέρασμα, με οδηγεί σε άλλο : Ότι όλο αυτό το πανηγύρι, δείχνει να είναι ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΟ, όμως μελετημένο και προγραμματισμένο εδώ και πολύ καιρό.

Το ότι ΟΛΑ ΟΣΑ περιγράφονται στην εισήγηση, δεν περιέχουν ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, είναι πού οδηγεί εύκολα στο παραπάνω συμπέρασμα. Αλλοίμονο, κύριε Εισαγγελέα, ΤΟΣΕΣ και ΤΟΣΕΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ περιγράφεις, ΤΟΣΕΣ και ΤΟΣΕΣ δοσοληψίες, συνεννοήσεις ύποπτες και συμφωνίες σκοτεινές, μεταξύ διαιτητών παραγόντων, ομάδων ποδοσφαιριστών κ.α. Τόσα στημένα αποτελέσματα, τόσες απόπειρες εκβιασμού, τόσες παρεμβάσεις σε αγώνες.

ΚΙ’ ΟΜΩΣ, ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ; Να μη βρεθεί ΟΥΤΕΜΙΑ ΥΠΟΠΤΗ ΕΙΣΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ; Να μη βρεθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΕΥΡΩ μη δικαιολογημένο σε κάποια τσέπη ;
Πως γίνονται όλα αυτά, κύριε Δασκαλόπουλε ; Με πιτσικουλιές «επηρεάζονταν» και «λαδώνονταν» όλοι αυτοί, όλα τα μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης» πού ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΤΕ, ΣΧΕΔΙΑΣΑΤΕ και ΕΜΦΑΝΙΣΑΤΕ όλοι μαζί, ομού και …τουγκέδερ ;

Απαντήσεις ζητούνται, κύριε Εισαγγελέα, αλλά … κανονικές, στέρεες απαντήσεις. Όχι … «αποχρώσες» …

http://www.parapolitika.gr/article/378151/daskalopoylos-kai-ntogiakos-i-diafora-toys-egkeita-stopsilos

MANΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

__________________________________

Το mikrometoxos.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί.