Δένδιας: Δέσμευσή μας το τέλος της υπερφορολόγησης

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να δοθεί τέλος στην υπερφορολόγηση, όπως επισημαίνει σε συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

«Δεν πιστεύουμε στους υπέρογκους φόρους», σημειώνει και προσθέτει: «Ήταν προϊόν της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη πολιτική, την οποία άλλωστε “πληρώσαμε” εκλογικά». Προσθέτει ακόμη ότι η ΝΔ «με τα όποια λάθη, κράτησε όρθια τη χώρα» στην οικονομία, αλλά και σε κρίσιμους τομείς, όπως το μεταναστευτικό.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι η απλή αναλογική «μόνο “άδολη” δεν είναι» και παρατηρεί ότι η κυβέρνηση «έχει ξεκινήσει μια διαδικασία “πλειοδοσίας” σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι η στάση ενός κόμματος σχετικά με τον εκλογικό νόμο δεν αποκλείει θεωρητικά τυχόν μελλοντική κυβερνητική συνεργασία, ωστόσο επισημαίνει ότι «υπάρχει ήδη ένα minimum κοινής αντίληψης ανάμεσα σε συγκεκριμένα κόμματα και πολιτικούς που επιθυμούν την εφαρμογή ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων για το καλό του τόπου και θα μπορούσαν να συνεργασθούν μεταξύ τους στη συγκεκριμένη συγκυρία, σε μια κυβέρνηση υπό τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, ο κ. Δένδιας υπογραμμίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι αντίθετο στο να υπάρξει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, ωστόσο επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να επιφυλάσσει η ίδια για τον εαυτό της τον ρόλο του «μεγάλου καναλάρχη» και προσθέτει ότι μια κυβέρνηση υπό τη ΝΔ «οφείλει να αποκαταστήσει τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ».

Τέλος, ο κ. Δένδιας αναφέρεται στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015, που έχει ζητήσει η ΝΔ: «Η τυχόν άρνηση της κυβέρνησης στη Βουλή, θα αποτελέσει ομολογία ενοχής».