ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: Να οικοδομήσουμε την Ελλάδα με όρους παρόντος και όχι παρελθόντος

Η «Δημοκρατική Ευθύνη», είναι το νέο κόμμα που σήμερα παρουσίασε ο βουλευτής Χάρης Θεοχάρης και στο οποίο συμμετέχει ενργά και ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.

Η διαφορά του μετά άλλα κόμματα που ιδρύθηκαν πρόσφατα είναι ότι αυτό έχει πρόγραμμα (και μοιράστηκε), ότι δεν έχει «επώνυμα» στελέχη (παρά μόνον επώνυμους στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία), ότι η ίδρυσή του ανακοινώθηκε στο Ιδρυμα «Μιχάλη Κακογιάννη», με αριθμημένες θέσεις και γιγαντοθόνες, και τέλος είναι ίσως το μόνον νέο κόμμα που διαθέτει και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Το αμφιθέατρο γέμισε, ο ανεξάρτητος βουλευτής (που αποχώρησε από το Ποτάμι) Χάρης Θεοχάρης (με μπλε σκούρο κοστούμι χωρίς γραβάτα) χαιρέτησε όλους διά χειραψίας όσους προσήλθαν.

Τον Αλέκο Παπαδόπουλο όλοι ήθελαν να τον χαιρετήσουν: «Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα, μια χώρα με πραγματικούς όρους και όχι με όρους παρελθόντος», έλεγε. Και όταν ρωτήθηκε εάν στο νέο κόμμα υπάρχουν οι λεγόμενοι «επώνυμοι» ιδού τι είπε: «Εδώ ήρθαν σημαντικότατοι άνθρωποι που ούτε καν φαντάζεστε. Σημαντικά στελέχη της κοινωνίας και της εργασίας. Το πραγματικό δυναμικό της χώρας και όχι οι περιφερόμενοι σε κανάλια κτλ».

Ο χώρος στην οδό Πειραιώς μπροστά στο Ιδρυμα, είχε γεμίσει από νωρίς από κόσμο. Από απλό κόσμο: «Ξέρεις είμαι ο Γιάννης, ο αδελφός της Σούλας που είναι παντρεμένη με τον Κώστα». Οι πιο πολλοί έτσι συστήνονταν. Ηρθαν όμως και πρώην εφοριακοί, πρώην υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώην Αρεοπαγίτες, δικαστικοί, εργάτες όλοι μαζί πήραν τις θέσεις τους στο αμφιθέατρο και περίμεναν να αρχίσει η παρουσίαση του νέου κόμματος, που έχει ως κεντρικό μήνυμα το «Συνείδηση στην Πολιτική».

«Η χώρα χρειάζεται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, αλλά και στροφής στην ανάπτυξη και την ευημερία. Οι λέξεις χιλιοειπωμένες δεν πείθουν και τους πιο εύπιστους. Χρειάζονται συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις αναλυτικά καταγεγραμμένες», ειπώθηκε όταν μοιραζόταν το πρόγραμμα του νέου κόμματος. Χρειάζονται αξιόπιστα πρόσωπα με εμπειρία, που έφεραν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, που είχαν έντιμη και διαυγή πολιτική, αλλά και νέοι άνθρωποι με εξειδικευμένες γνώσεις και αντίληψη της σύγχρονης πραγματικότητας.

Η πρώτη υπόσχεση που δόθηκε ήταν: «Καθαροί στόχοι και γερά στομάχια από όσους θα αναλάβουν την υλοποίηση του προγράμματος. Οι παγίδες πολλές, η υπομονή του κόσμου μικρή, η καχυποψία μεγάλη». Παρουσιάστηκε πρόγραμμα για τη Δημόσια Διοίκηση, για νέο εκλογικό σύστημα με αποτροπή ενδιάμεσων εκλογών, ένα φορολογικό σύστημα χωρίς περιττές εξαιρέσεις και αδικίες,πρόγραμμα για την υγεία, συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού τομέα στην υγεία με κύριο στόχο ότι στην περίοδο μετά το μνημόνιο η Ελλάδα θα πρέπει να εκπονήσει ένα μακροχρόνιο σχέδιο για τον τομέα της Υγείας.

Οι κομματικοί στρατοί βρίσκονται στο στόχαστρο του νέου κόμματος: «Αυτό είναι ένα δύσκολο μονοπάτι, ξεκινάμε μία κίνηση από το μηδέν, γιατί πιστεύουμε πως δεν μπορούμε να διορθώσουμε γερασμένους και φθαρμένους μηχανισμούς που ξέρουν να κάνουν εκστρατείες μόνο με ένα στόχο, για να βρουν μετεκλογικά δουλειά. Θέλουμε να πείσουμε γιατί έχουμε τη γνώση, τη θέληση, ξέρουμε τη λεπτομέρεια…»

Δείτε τη λίστα με τις 51 προσωπικότητες που χαιρετίζουν τη δημιουργία της «Δημοκρατικής Ευθύνης» εδώ και τα 1500 ονόματα που έχουν υπογράψει το προσκλητήριο πολιτών εδώ.

Δημοκρατική Ευθύνη - Χάρης Θεοχάρης - πολιτική κίνηση

Το νέο πολιτικό φορέα παρουσίασαν πέντε νέοι άνθρωποι από την Αθήνα και την περιφέρεια, με δραστηριότητα και παρουσία στις τοπικές τους κοινωνίες, καθώς και ο Αλέκος Παπαδόπουλος ο οποίος συνέταξε και το πρόγραμμα του κόμματος σε πέντε βασικούς τομείς.

Δημοκρατική Ευθύνη - Χάρης Θεοχάρης - πολιτική κίνηση

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, αφού αναφέρθηκε στις ευθύνες των κυβερνήσεων τη δεκαετία 2000-2010, σημείωσε ότι «στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Ευθύνης βρέθηκαν άνθρωποι που είναι επώνυμοι στις πόλεις και τα χωριά τους, στη δουλειά τους. Άνθρωποι που φιλοδοξούν προσθετικά όλοι μαζί να καλύψουν ένα κενό και να προσφέρουν ένα κεφάλαιο αξιοπιστίας στην πολιτική που τόσο λείπει».

«Δεν ιδρύθηκε κάποιο νέο κόμμα, ένα άλλο κόμμα ακόμα. Ούτε στόχος μας είναι να ανακυκλωθούν παλιά κόμματα και να παρουσιαστούν ως καινούργια. Είναι μια ιστορία που ακουμπά, τόσο στον ρεαλισμό, όσο στο συναίσθημα – ένα όχημα νέων ιδεών, από νέους ανθρώπους με νέες ιδέες» διευκρίνισε.

ΠΗΓΕΣ: in.gr – ΑΝΤ-1