ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΟΚ ΤΟΥ TRUMP: H Aμερική του Ομπάμα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής! Οι ΗΠΑ επιχειρούν να εξάγουν την κόλαση στην Ελλάδα

Πάταγο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ  ότι η Αμερική βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Εαν έχει δίκιο ο Τραμπ θα πρέπει να ανησυχούμε κι αυτό γιατί για πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι Αμερικανοί κατάφεραν το 2010 να εξάγουν στην Ελλάδα την κρίση της Lehman Brothers. Υπό αυτό το πρίσμα ακόμη και η επίσκεψη του Τζακ Λιου προκαλεί τρόμο. Σκεφθείτε τι θα μπορούσε να συμβεί εάν πράγματι η Αμερική βρίσκεται λίγο πριν την καταστροφή και ο Λευκός Οίκος επιθυμεί εκ νέου να εξάγει την κρίση στην Ελλάδα και δια μέσω αυτής στην Ευρώπη.

Η άποψη του Τραμπ ανάγκασε και τον Ομπάμα να μπει στο παιγνίδι και να προσπαθήσει να απαντήσει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι το σκηνικό Αποκάλυψης που περιέγραψε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στην Αμερική σήμερα δεν «ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» που βιώνουν οι Αμερικανοί πολίτες.

«Αυτή η ιδέα σύμφωνα με την οποία η Αμερική βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, αυτή η άποψη της βίας και του χάους που επικρατούν παντού, δεν ανταποκρίνεται πραγματικά σε αυτό που βιώνουν οι πολίτες» δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

«Δεν θα λάβουμε τις σωστές αποφάσεις εάν εκείνες βασίζονται στους φόβους που δεν επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Στην Αμερική τα ποσοστά βίας είναι πολύ μικρότερα σε σύγκριση με 20 ή 30 χρόνια πριν και η μετανάστευση αποτελεί πολύ λιγότερο ένα πρόβλημα σε σύγκριση με 20 ή 30 χρόνια πριν όμως και σε σύγκριση με την εποχή που εγώ εξελέγην πρόεδρος», παρά το ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι επιλύσαμε όλα μας τα προβλήματα» τόνισε ο Ομπάμα.

«Αναφορικά με την εγκληματικότητα, το ποσοστό των βίαιων εγκλημάτων στην Αμερική μειώθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας μου σε σύγκριση με τις 3 ή 4 προηγούμενες δεκαετίες» πρόσθεσε.

Σε σχέση δε με τον αριθμό των αστυνομικών που σκοτώθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι είναι «σημαντικά μικρότερος σε σύγκριση με εκείνον κατά τη διακυβέρνηση του Ρόναλντ Ρίγκαν».

«Αυτά είναι γεγονότα. Αυτά είναι δεδομένα» επέμεινε ο ίδιος.

Σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ «μειώθηκε σήμερα κατά δύο τρίτα σε σύγκριση με την περίοδο διακυβέρνησης του Ρόναλντ Ρίγκαν» υπογράμμισε ο Ομπάμα.

«Καταγράφουμε πολύ λιγότερους παράτυπους εργαζόμενους που διασχίζουν τα σύνορα σε σύγκριση με την δεκαετία του 1980 ή του 1990 ή όταν ο Τζορτζ Μπους ήταν πρόεδρος. Αυτό είναι ένα γεγονός» σημείωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Α.Σ