ΔΕΗ+ΑΔΜΗΕ: Η όλη υπόθεση ήταν τόσο απλή… μα, τόσο απλή… 

Τους είχαν ζαλίσει με άρθρα , αναλύσεις, εκτιμήσεις και όλα τα συναφή με την περίπτωση “ΔΕΗ + ΑΔΜΗΕ”. Ενώ η όλη υπόθεση ήταν τόσο απλή… μα, τόσον απλή…

  • Ο μ/μ φυσικά δεν τρέλανε τους δικούς του αναγνώστες… 

!ΔΕΗ+ΑΔΜΗΕ: Η αγορά παίζει πολύ αν το άθροισμα των δύο μετοχών θα είναι (ή δεν θα είναι) μεγαλύτερο από την τρέχουσα τιμή καθώς η μελέτη του ανεξάρτητου απομιμητή έδινε για τον ΑΔΜΗΕ δίκαιη τιμή τα 2,95 ευρώ.

  • Για τους έχοντες αγωνία τι θα γίνει με την μετοχή στους δείκτες που συμμετέχει η ΔΕΗ και παρακολουθούν οι ξένοι το ΧΑ έδωσε την λύση: Όπου υπάρχει παρουσία της ΔΕΗ σε δείκτες (Γενικός Δείκτης, FTSE largecap κλπ) θα συνοδεύεται μέχρι την επόμενη τακτική αναθεώρηση τους με την μετοχή της ΑΔΜΗΕ συμμετοχών. Έτσι για τους επόμενους 4 μήνες ο FTSE-25 θα έχει 26 εταιρίες.
  • ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ 491 εκατ. ευρώ για την  ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών η οποία εισάγεται με θεωρητική τιμή 2,1200 ευρώ και ελεύθερο όριο διαπραγμάτευσης έως την Τετάρτη (21/6). Στα 885,6 εκατ. ευρώ η τελευταία κφση της ΔΕΗ με τιμή 3,8300 ευρώ… Και ΑΔΜΗΕ χ 2=… 982 εκατ. _________________
  • ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ότι η αγορά παίζει πολύ αν το άθροισμα των δύο μετοχών ΑΔΜΗΕ+ΔΕΗ θα είναι (ή δεν θα είναι) μεγαλύτερο από την τρέχουσα τιμή της ΔΕΗ, καθώς η μελέτη του ανεξάρτητου απομιμητή έδινε για τον ΑΔΜΗΕ δίκαιη τιμή τα 2,95 ευρώ.

_________________

ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ, απλά και κατανοητά στον αναγνώστη…

Και η αγορά έρχεται τώρα για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους…

Η ΟΥΣΙΑ όμως δεν αλλάζει….

ΟΣΟΙ αγόρασαν ΔΕΗ την Παρασκευή στα 3,80 με 3,90 ευρώ έχουν τώρα 1 ΔΕΗ και 1 ΑΔΜΗΕ

Και στη τρέχουσα τιμή τους είναι σαν να έχουν μία ΔΕΗ αξίας 4,6400 ευρώ  (2,2800 η ΔΕΗ τώρα + 2,3600 η ΑΔΜΗΕ ευρώ)

ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ένα +20% άνετα και καθαρά…