Γ.Μπουτάρης: “Δεν επιτρέπεται τα προϊόντα μας να φτάνουν στις Σποράδες μέσω Αθηνών”

“Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας διότι το κράτος δεν βοηθάει. Θέλουμε να υποστηρίξει η πολιτεία την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης- Σποράδων, με επιβατικά και συμβατικά πλοία. Δεν επιτρέπεται τα προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας να φθάνουν στις Σποράδες μέσω Αθηνών” υποστήριξε στο www.praktreio-macedonia.gr ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης όλων των αρμόδιων φορέων στη Σκόπελο.

“Η καλοκαιρινή ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκης-Σποράδων επιβάλλεται να υπάρχει, διότι δεν εξυπηρετεί μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Αποφασίσαμε στη σύσκεψη να διερευνήσουμε τρόπους μέσα από τους οποίους να συμβάλουμε οικονομικά και εμείς οι Δήμοι, αλλά και οι επιχειρηματίες των περιοχών, προκειμένου να συνεχιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση σε μόνιμη βάση” τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

“Τον κύκλο της Ελλάδας κάνουν τα προϊόντα της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης για να φθάσουν στη Σκόπελο¨ τόνισε και ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλούδης, αναφέρει ότι “τροφοδοτούμαστε από τη Λαχαναγορά Αθηνών και από τον Βόλο γι αυτό και εδώ και πολλά χρόνια ζητάμε την απευθείας σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη. Τα προϊόντα της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας καταλήγουν στο νησί μέσω Αθηνών, κάνουν τον κύκλο της Ελλάδας, ενώ με τη Θεσσαλονίκη μας ενώνει μια νοητή ευθεία. Πέρα από τα νωπά προϊόντα η αγορά της Θεσσαλονίκης μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας ακόμη και εμπορεύματα, όπως είδη ρουχισμού, υποδήματα και άλλα”.

Συμπλήρωσε ότι “πρέπει να υπάρχουν όλο τον χρόνο πέρα από τα επιβατικά πλοία και συμβατικά ώστε να μπορέσουν να διακινηθούν τα εμπορεύματα, από τη Σκόπελο προς τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και από τη Θεσσαλονίκη προς τα εδώ”.

Σημείωσε ότι “στόχος μας είναι αν και δύσκολος, διότι έχει αρκετά έξοδα το καράβι τους χειμερινούς μήνες να συνεχιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σκοπέλου, ώστε να πηγαινοέρχεται το επιβατικό κοινό. Πρόκειται για μια σχέση αμφίδρομη από την οποία μπορεί να επωφεληθεί τόσο η αγορά της Θεσσαλονίκης όσο και οι αγορές των Σποράδων.”

“Θα ελέγξουμε ποιες είναι οι δυνατότητες της εταιρείας που είχε αναλάβει την επιτυχημένη όπως αποδείχθηκε ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκης-Σποράδων εάν μπορούν να δρομολογηθούν καράβια όλο τον χρόνο ώστε να διατηρήσουμε αυτή την σχέση για τα επόμενα χρόνια”, κατέληξε ο κ. Βασιλούδης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τους δημάρχους Σκοπέλου, Χρήστο Βασιλούδη, Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο και Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη και άλλους φορείς της νησιωτικής περιοχής, για ανταλλαγή απόψεων και σχεδιασμού δράσεων γύρω από τη σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σποράδων, όλο το χρόνο.

Την συνέντευξη πήρε η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου- Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ