Γούντι Αλεν: Θα γύριζα ταινία στην Ελλάδα – Είναι φριχτό να διαβάζω για Grexit

«Αντί για τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη, διαβάζουμε καθημερινά για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας». Με αυτά τα λόγια ο Γούντι Άλεν, ένας από τους κορυφαίους εν ζωή σκηνοθέτες, πήρε θέση για τα προβλήματα της χώρας.

Όπως αναφέρει το greekreporter, από τις Κάννες που βρίσκεται για την προώθηση της καινούργιας του ταινίας «Irrational Man», ο Άλεν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, λέγοντας: «Είναι φριχτό. Κάθε μέρα ανοίγω την εφημερίδα και διαβάζω για την ελληνική καταστροφή. Εκεί όπου γεννήθηκε η τραγωδία, η φιλοσοφία, οι επιστήμες και η δημοκρατία. Διαβάζουμε ότι πολύ σύντομα θα φύγουν από το ευρώ, ότι η ανεργία έχει φτάσει σε εφιαλτικά επίπεδα και ότι το τέλος πλησιάζει. Είναι κρίμα. Αντί να διαβάζουμε για τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη, όλοι εμείς που δεν γνωρίζουμε από οικονομία διαβάζουμε αυτά τα τρομακτικά πράγματα. Είναι κρίμα», είπε ο Γούντι Άλεν.

Σε άλλη ερώτηση, αν θα γύριζε ταινία στην Αθήνα, απάντησε: «Φυσικά και θα το έκανα. Αρκεί οι ελληνικές αρχές να βοηθούσαν στο οικονομικό σκέλος της παραγωγής. Κάτι τέτοιο συνέβη και με ταινίες που γύρισα στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Μαδρίτη και τη Ρώμη. Άλλωστε, έχω επισκεφθεί την Αθήνα κατά το παρελθόν».

Ένας δημοσιογράφος του επισήμανε πως κατά το παρελθόν γύρισε μια ταινία που αναφερόταν στην αρχαία τραγωδία, για να του απαντήσει ο Άλεν: «Η φιλοσοφία είναι ένα από τα εργαλεία του μυαλού μου».