Γλυκανάλατες χιπστεριές

Γλυκανάλατες χιπστεριές

Θέλω να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη από τους φαν του Μπάρακ που δεν μπορώ – ως άνεργος- να ενθουσιαστώ γιατί ήρθε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ και μου είπε “φουστανέλα”, “σπανακόπιττα” και “ούζο” με ολίγον Περικλή και ολίγον Αντετοκούμπο, με μια πινελιά από ερωτευμένους κάτω από φεγγάρι.

.
Συγγνώμη που δεν μπορώ να κατανοήσω πώς μπορούν να λυθούν αμιγώς πολιτικά ζητήματα με γλυκανάλατες χιπστεριές, πώς μπορεί κάποιος να δει “λύσεις” εκεί που υπάρχουν μόνο επικοινωνιακά στερεότυπα.
***
“Όλοι ερωτευόμαστε κάτω από το ίδιο φεγγάρι”, είπε ο Αχμέτ στη Φατιμά την ώρα που του έσκαγε στο κεφάλι προϊόν made in USA από μη επανδρωμένο, προσφέροντας του τη μοναδική εμπειρία να είναι η τελευταία φορά που βλέπει το φεγγάρι.

***

“Όποιος ζητά ελάφρυνση του χρέους προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στην Ελλάδα”, δήλωσε σήμερα ο Σόιμπλε, κάνοντας σαφές το πόσο δραστικά άλλαξε η γερμανική στάση μετά τα χαριτωμένα του Ομπάμα από την Αθήνα για Περικλήδες, φεγγάρια και λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το χρέος σας.

***
Ο Ομπάμα μας είπε ότι πρότυπο λειτουργίας της Δημοκρατίας είναι το… ΝΑΤΟ, ως ένας συνασπισμός δημοκρατικών κρατών. Έκανα λάθος που δεν έβαλα κράνος, με το που ξεκίνησε η ομιλία. Μπορεί να με βρει καμιά κοτρώνα στο δόξα πατρί και να πάω άκλαφτος.

Δημήτρης Σούλτας
(από το fb)