Γιώργος Χρυσικός: Η έμπρακτη απόδειξη της εκπεφρασμένου ενδιαφέροντος της Fairfax για την Μυτιληναίος 

“Ο Γιώργος Χρυσικός στην Grivalia, όπου έχουμε το 40%, είναι ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στον χώρο του real estate. Πώς καταφέρνει κάποιος να κρατήσει μια επιχείρηση ζωντανή έπειτα από 8 χρόνια ύφεσης;”

ΑΥΤΑ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πριν λίγο καιρό ο Prem Watsa για τον επικεφαλής της Grivalia. Και συγκεκριμένα, πριν αποφασίσει να αυξήσει το ποσοστό του στην  Grivalia στο  51,4%.

Επομένως, δεν χρειάζεται κανείς να επισημάνει ότι η ανάδειξη του Γιώργου Χρυσικού στο ΔΣ της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε  αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της εκπεφρασμένου ενδιαφέροντος της Fairfax για τον όμιλο.

Να σημειώσουμε ότι η Fairfax εισήλθε στο μετοχολόγιο της Grivalia (τότε Eurobank Properties) τον Αύγουστο του 2012 αποκτώντας το 14,78% των μετοχών που πωλούσε η Lamda Development και το 2014, μέσω αύξησης κεφαλαίου και δημόσιας πρότασης, έφθασε το 41,50%, το οποίο πλέον αύξησε σε 51,4%.

______

Η Grivalia υπό την διεύθυνση του Γ. Χρυσικού  έχει καταφέρει κάτι μοναδικό, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο -αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο- καθώς την εμπιστεύονται οι μεγαλύτεροι επενδυτές του πλανήτη. Η «αφρόκρεμα» των διεθνών επενδυτών έχει τοποθετηθεί στρατηγικά στην Grivalia, καθώς εκτός από την Fairfax, ποσοστό άνω του 5% κατέχουν ακόμα τα επενδυτικά κεφάλαια των Pimco, Wellington, Fidelity και Brandes.

_______

Να σημειωθεί ότι ο ηλικίας 45 ετών Γιώργος Χρυσικός, που ηγείται της Grivalia, είναι απόφοιτος του ΕΜΠ, έχει MBA σε Corporate Finance & Strategy από το Columbia Business School και μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) σε Engineering & Construction Management από το Berkeley. Από το 2012 μέχρι σήμερα έχει χτίσει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο για την Grivalia. Μεταξύ άλλων, απέκτησε 14 κρατικά ακίνητα από το ΤΑΙΠΕΔ με την μέθοδο sale & leaseback, χαρτοφυλάκιο ακινήτων που ήταν μισθωμένα σε εμπορικές αλυσίδες, επενδυτικό ακίνητο επί της Βασιλίσσης Σοφίας 68 στην Αθήνα, ακίνητο σε ένα από τα τρία κτίρια των παλαιών εργοστασιακών εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος» στον Πειραιά, μέσω της Grivalia Hospitality θα υλοποιήσει επένδυση στο «Pearl Island» του Παναμά.

Η ομάδα του και ο ίδιος πραγματοποίησαν συναλλαγές σε ακίνητη περιουσία άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ από αγορές και πωλήσεις στην Ελλάδα και την Νότιο-Ανατολική Ευρώπη, κτίζοντας έτσι το χαρτοφυλάκιο της Grivalia Properties. Ο Γιώργος Χρυσικός ίδρυσε την πλατφόρμα της Grivalia Hospitality με στόχο την προσέλκυση κεφαλαίων προς τον υψηλού επιπέδου τουριστικό τομέα της Ελλάδας και του εξωτερικού.