Για όσους νομίζουν ότι διαθέτει την Φιλοσοφική λίθο ο Κυριάκος

Aς μη γελιόμαστε. Για οποιαδήποτε μείωση φορολογίας που υπόσχεται ο Μητσοτάκης θα ζητηθούν ισοδύναμα από τους δανειστές καθ’ότι δεν θα του χαριστούν στους ετήσιους στόχους των πλεονασμάτων.

Διαφορετικά θα πρέπει να λάβουν περισσότερα μέτρα για το χρέος (τα πρωτογενή πλεονάσματα πάνε στη πληρωμή τόκων) και δεν τους κόβω για ηλίθιους.

Με δεδομένη την ακραία φιλελεύθερη στάση του, είναι φανερό ότι πρόθεση του είναι να μειώσει μεν τη φορολογία από τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, μαντέψτε όμως από που θα βγει η διαφορά. Μισθοί και συντάξεις πάλι στο μπαρμπέρη.

______________

της Κατερίνας Πάντα

______________


Χαράς ευαγγέλια για τους άλλοτε παρατρεχάμενους κομματικοδίαιτους επιχειρηματίες που θα ξαναπάρουν τη κουτάλα. Καμία προσπάθεια για περαιτέρω μείωση του χρέους που θεωρεί βιώσιμο. Αλίμονο…άλλωστε η παράταξή του και οι άλλες οι πράσινες κάμπιες το δημιούργησαν.

Οπότε η “επαναδιαπραγμάτευση πλεονασμάτων”, μόνο ως ανέκδοτο. Οσο για τον πολυθρύλητο ΕΝΦΙΑ, τον βλέπω να μειώνεται σε πολύ υψηλές περιουσίες και να αυξάνεται αντίστοιχα σε μεσαίες και μικρές.
Πάντως για να μειωθεί στις 2 τελευταίες, καμία ελπίδα. Και σιγά μη τα εξειδικεύσει τώρα.

Το πλαστικό χρήμα θα καθιερωθεί υποχρεωτικά πλήρως & τα δάνεια του κόμματος μαζί με άλλα παρεμφερή, θα τα φάει το μαύρο σκότος. Αυτά τα λίγα ως σκέψεις, για όσους νομίζουν ότι διαθέτει τη Φιλοσοφική λίθο.