Για δεύτερη φορά ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητάει την αποφυλάκισή του

Για δεύτερη φορά ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητάει την αποφυλάκισή του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Ο πρώην υπουργός κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του επικαλούμενος λόγους υγείας.

Σήμερα ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, υπέβαλε τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού ενώπιον του δικαστηρίου, ζητώντας οι δικαστές να δείξουν επιείκεια απέναντί του.

“Δώστε του τη δυνατότητα να έχει χρόνο να ζήσει με τη γυναίκα του και το παιδί του, το οποίο είναι 9,5 ετών και δεν έχει προλάβει να τον ζήσει εκτός φυλακής”, ανάφερε ο δικηγόρος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού επισήμανε το προχωρημένο της ηλικίας του (77 ετών) αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ζητώντας από το δικαστήριο την αποφυλάκισή του ακόμα και με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι).

“Η περίπτωση του πρώην υπουργού βρίσκεται σε μία χρονική στιγμή όπου ο χρόνος σε απόλυτο συνδυασμό με την ηλικία του έχει φέρει την αδήριτη ανάγκη να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης”, ανάφερε ο κ. Παγορόπουλος, προσθέτοντας πως έχει ιατρικά θέματα σοβαρά, τα οποία πρέπει να γίνουν αποδεκτά από τους δικαστές και πως πλέον βρίσκεται στο σημείο που οι αντοχές του τον εγκαταλείπουν.

Ο συνήγορος του πρώην υπουργού επικαλέστηκε τις εγχειρήσεις στις οποίες έχει υποβληθεί στα μάτια του και υποστήριξε επίσης πως ο πρώην υπουργός παρουσιάζει εγκεφαλική ατροφία.

Παράλληλα ο κ. Παγορόπουλος αναφέρθηκε στο περιστατικό του ξυλοδαρμού πριν από λίγο καιρό στις φυλακές Κορυδαλλού: “Υπήρξαμε μάρτυρες επεισοδίων μέσα στη φυλακή που κατατείνουν σε μία ουσιαστική απαξία” τόνισε, προσθέτοντας πως διακυβεύεται πλέον η ίδια η ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου, προσθέτοντας πως δεν μπορούν να αναμένουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου αρκετούς μήνες μετά.

Παράλληλα τόνισε πως όλοι οι συγκατηγορούμενοί του έχουν αποφυλακιστεί, επισημαίνοντας πως ο κ. Τσοχατζόπουλος πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου καθώς έχει μόνιμη διαμονή και δεν είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.