Γιατί ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου δήλωσε: «Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι νεκρός»

___________

Ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου Κώστας Κληρίδης διαβεβαίωσε πως ο άλλοτε κραταιός άντρας της οικονομίας, Ανδρέας Βγενόπουλος, είναι νεκρός και έδωσε ένα τέλος στα σενάρια συνομωσιολογίας.

Την απάντηση του κ. Κληρίδη προκάλεσε η ερώτηση του βουλευτή, Ζαχαρία Κουλία, σε ενημέρωση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών, για την πορεία των ερευνών σε σχέση με την οικονομική καταστροφή του 2013 και το τραπεζικό σκάνδαλο.

Ο κ. Κληρίδης μάλιστα ανέφερε ότι η νομική υπηρεσία διερεύνησε το ζήτημα του θανάτου του Ανδρέα Βγενόπουλου, μέσω Ελλαδίτη ιατροδικαστή.

Για το ίδιο θέμα, ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, δήλωσε ότι υπάρχουν διαχρονικά πολιτικές και διοικητικές ευθύνες για την κατάρρευση της οικονομίας.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις για καθυστέρηση στη διερεύνηση των σχετικών υποθέσεων, ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι το έργο της ανακριτικής ομάδας «είναι περιορισμένο, επειδή δεν έχει το καθήκον να προχωρήσει σε εφ’ όλης της ύλης διερεύνηση». Επεσήμανε δε, ότι η διερεύνηση παρόμοιων υποθέσεων στην Ισλανδία και την Ιρλανδία, διήρκεσε 7 με 8 χρόνια.

«Είναι μια σειρά από πράξεις και παραλείψεις που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο συνέτειναν στην κατάρρευση», επεσήμανε ο Κώστας Κληρίδης. Οι ευθύνες είναι εκεί, τα αίτια είναι εκεί και οι αίτιοι εκεί, σημείωσε και πρόσθεσε : «Ξέρουμε όλοι ποιοι είναι, μόλις χθες βιώσατε κατηγορίες από τη μία πλευρά στην άλλη. Καμία πλευρά δεν αναγνωρίζει τις δικές της ευθύνες».