Γιατί η Πορτογαλία βρίσκεται σε προνομιούχα θέση έναντι της Ελλάδας και της Ισπανίας;

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί η Πορτογαλία βρίσκεται σε προνομιούχα θέση έναντι της Ελλάδας και της Ισπανίας;

Μα φυσικά, λόγω της απουσίας του… ΣΥΡΙΖΑ και του Podemos, απαντά το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, σε χθεσινό του δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «No Podemos in Portugal Hands Investors Best Returns».

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος του Bloomberg, η Πορτογαλία κατάφερε να αποφύγει την πολιτική αναταραχή, σε αντίθεση με την Ελλάδα και την Ισπανία.

«Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos ενισχύονται σημαντικά, στην Πορτογαλία η κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών απολαμβάνει μία ευρεία αποδοχή, η οποία υπερβαίνει το 60%» συμπληρώνει το αμερικανικό πρακτορείο.

«Υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ της Πορτογαλίας και της Ελλάδας ή της Ισπανίας. Στη Λισαβόνα, η αντίδραση στα μέτρα λιτότητας ήταν ηπιότερη και δεν οδήγησε στην ανάδειξη αριστερών κομμάτων, όπως συνέβη σε Αθήνα και Μαδρίτη» αναφέρεται εν συνεχεία.

Άλλωστε, βάσει του D. Teixeira, επικεφαλής της Optimize Investment Partners, εκεί αποδίδεται η «συμπάθεια» των επενδυτών προς την Πορτογαλία.

«Κατά την διάρκεια της κρίσης, δεν υπήρξε καμία κατάρρευση του πολιτικού συστήματος» επισημαίνει ο Costa Pinto, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας.