Γιατί έκανε το foul ο Σαμαράς;

Ο Σαμαράς είναι βαθιά δεξιός, παλαιοκομματικός κι έχει την τάση να ανάγει τα πάντα σε προσωπικό επίπεδο.

Το να είσαι πολύ δεξιός δεν είναι απαραίτητα κακό. Το να είσαι παλαιοκομματικός όμως, είναι. Όσο για το τρίτο χαρακτηριστικό, το βρίσκω ανθρώπινο και τίμιο. Ανέκαθεν διαφωνούσα με την κοινοτυπία ” Ιt’s just business. Nothing personal.”. Για μένα… it’s always personal!

Unknown

Είμαι βέβαιος ότι ο Αντώνης Σαμαράς σκέφτεται και ενεργεί με τον ίδιο τρόπο. Τον φαντάζομαι να κάθεται στο πρωθυπουργικό γραφείο εντός του Μεγάρου Μαξίμου, και να λέει στους συνεργάτες του με δυνατή φωνή : ” Εγώ δεν πρόκειται να παραδώσω κλειδιά σ’ αυτό το κωλόπαιδο”! “Αποκλείεται να φωτογραφηθώ μ’ αυτόν τον Π@υ$^η στα σκαλιά”.  Και ολοκλήρωσε ρίχνοντας μπινελίκια στον Μουρούτη – ως συνήθως- ,για να ξεσπάσει.

Το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε επειδή ο Σαμαράς  έχει έλλειμμα πολιτικού πολιτισμού. Τουναντίον! Απλά η εγγενής αντιπάθεια που έχει προς το πρόσωπο του Τσίπρα και ό,τι αυτός εκπροσωπεί είναι τόσο βαθιά που κατάφερε να εξαφανίσει όλα τα στοιχεία του πολιτικού πολιτισμού!

Δεν είναι μόνο οι χαώδεις ιδεολογικές διαφορές που τους χωρίζουν. Αυτές ποτέ δεν στάθηκαν σημαντικό εμπόδιο στην ανάπτυξη πολιτισμένων προσωπικών σχέσεων. Είναι τα παρελκόμενα που δημιουργούν φρίκη και απέχθεια στον Σαμαρά και στον κάθε “Σαμαρά” εδώ που τα λέμε. Η αντίθεση “στα ιερά και όσια” της ελληνικής οικογένειας και θρησκείας, η μονότονη και βαρετή απουσία γραβάτας – που σε πολιτικό επίπεδο συναντάται μόνο στο Ιράν από τότε που το επέβαλε με την παρουσία του ο εμπνευσμένος ηγέτης Αχμαντινετζάντ-. Είναι ο πολιτικός όρκος, η κουραστική και επικίνδυνη εμφυλιοπολεμική επίκληση με κάθε αφορμή, η νεανική αναίδεια και οι βαριές ύβρεις που εξαπολύει τα τελευταία χρόνια ο Τσίπρας.

Unknown2

Αυτά έσπρωξαν το Σαμαρά στην πόρτα της εξόδου από το Μαξίμου πριν την άφιξη του νέου ενοίκου. Είναι βέβαιο ότι αυτή η πολιτικά αγενής κίνηση θα μείνει στην ιστορία. Πράγματι… δεν ήταν σωστό αυτό που έγινε. Ήταν όμως ανθρώπινο. Όπως το λάθος…

Με αγάπη

Ο Είρων