Γη του Πυρός: ταξίδι στη νοτιότερη άκρη του κόσμου + Photos

25.08.2015 03:38

Γη του Πυρός: ταξίδι στη νοτιότερη άκρη του κόσμου

Η «ΆΓΡΙΑ», ΠΑΓΩΜΈΝΗ ΟΜΟΡΦΙΆ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΌΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΉ ΚΑΙ ΤΗ ΧΙΛΉ, ΕΝΤΥΠΩΣΙΆΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΏΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΈΣ ΕΔΏ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ ΧΡΌΝΙΑ, ΕΝΏ ΝΈΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΕΣ ΤΗΣ ΧΙΛΙΑΝΉΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΕΠΕΝΔΎΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΌ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΠΕΡΙΟΧΉ.

«Μοιρασμένη» στην Αργεντινή και τη Χιλή (50.000 τ.χλμ, τα δυτικότερα, στη Χιλή και 22.000 τ.χλμ. στην Αργεντινή) η «Γη του Πυρός»είναι πραγματικά η άκρη του κόσμου( ttp://bit.ly/tierrafuegomap ).

Η απομακρυσμένη της τοποθεσία στην Παταγονία, γοήτευε τους εξερευνητές από την εποχή του Μαγγελάνου και του Δαρβίνου και το ίδιο συμβαίνει και με τους ταξιδιώτες του σήμερα.

www.wcs.org ) ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου μονοπατιού πεζοπορίας που θα εκτείνεται από τα βουνά προς την ακτή του φυσικού πάρκου Karukinka ( www.karukinkanatural.cl ), μια προστατευόμενη περιοχή στη σειρά των νησιών κατά μήκος της Γης του Πυρός στη Χιλή.

Το μονοπάτι Karukinka θα είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός στο παρθένο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός. Σχεδόν ανέπαφη από ανθρώπινα ίχνη, η περιοχή Karukinka είναι ένας από τους έξι τουριστικούς προορισμούς που προωθούνται από την κυβέρνηση της Χιλής. Το μονοπάτι, το οποίο θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο, εκτείνεται σε 34 χιλιόμετρα και θα φέρει τουρίστες στις ακτές του πάρκου, όπου ζουν θαλασσοπούλια, πιγκουίνοι, φώκιες και φώκιες.

Μέχρι σήμερα, η Karukinka είναι ένας γνωστός προορισμός για τους ντόπιους, ειδικά από τη Γη του Πυρός, επιστήμονες και φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια της Χιλής. Στόχος της Χιλής είναι να διευρυνθεί η πρόσβαση στο νησί, προκειμένου να προσελκύσει τον οικοτουρισμό.

Το Εθνικό Πάρκο και το τρενάκι της Γης του Πυρός
Βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία της Αργεντινής, πάνω στα σύνορα με τη Χιλή και αποτελεί το νοτιότερο τμήμα του δάσους των Άνδεων – Παταγονίας. Δημιουργήθηκε το 1960 και έχει επιφάνεια 630.000 στρέμματα.

Το τοπίο περιλαμβάνει βουνοκορφές που εναλλάσσονται με κοιλάδες, ποτάμια και λίμνες από παγετώνες, αλλά και πανέμορφους καταρράκτες. Η Senda Costera (παράκτια διαδρομή), που συνδέει την Ensenada Bay με τη Lapataia Bay στη Lago Roca, είναι ένα δημοφιλές μονοπάτι μέσα στο πάρκο. Το πάρκο αποτελεί «καταφύγιο» για πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας.

Στο Εθνικό Πάρκο μπορείτε να φτάσετε με το ατμοκίνητο τρένο «Fin del Mundo» (στο τέλος του κόσμου), που ξεκινά 8 χλμ. από την Ushuaia. Κατασκευάστηκε αρχικά ως γραμμή μεταφοράς για την εξυπηρέτηση των φυλακών της Ushuaia και ειδικά για τη μεταφορά ξυλείας, ενώ λειτουργεί πλέον ως μια πολιτιστική διαδρομή στη Γη του Πυρός και θεωρείται η νοτιότερη σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες: www.patagonia-argentina.com/en/tierra-del-fuego-national-park και www.trendelfindelmundo.com.ar.

Πόπη Αθανασοπούλου

[email protected]

Shortlink:

Contact us | About us | Terms & conditions | Privacy policy
Mikrometoxos 2014