Γερμανία (AfD): Να στείλουμε τους πρόσφυγες σε νησιά εκτός Ευρώπης

Η επικεφαλής του αντιμεταναστευτικού, εθνικιστικού δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Φράουκε Πίτρι, δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξή της στην Bild ότι η Γερμανία πρέπει να στείλει τους πρόσφυγες που τα αιτήματα ασύλου τους απορρίφθηκαν και τους παράτυπους μετανάστες σε νησιά έξω από την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Οι παράτυποι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο, οι αιτήσεις των οποίων απορρίφθηκαν θα εγκατασταθούν σε δύο νησιά εκτός Ευρώπης που τελούν υπό την προστασία των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε η κ. Πίτρι, δίχως να αναφέρει τα ονόματα των νησιών που εννοούσε.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ερμήνευσαν τα σχόλια της, τονίζοντας ότι αναφερόταν στα δύο νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Ναούρου και Μανούς, όπου η Αυστραλία χρηματοδοτεί κέντρα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Η αυστραλιανή κυβέρνηση τους έχει διαμηνύσει ότι δεν μετεγκατασταθούν ποτέ στην Αυστραλία.

«Προτείνω την μετατροπή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων σε μια υπηρεσία μετανάστευσης που θα εξασφαλίζει ότι όλοι οι παράτυποι μετανάστες θα φύγουν από αυτή την χώρα το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε η κ. Πίτρι.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις ασύλου από το περασμένο έτος.

Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη και η εισροή ενός και πλέον εκατομμυρίων προσφύγων στην Γερμανία την περασμένη χρονιά ήταν ένας από τους κύριους λόγους αύξησης των ποσοστών της AfD. Το κόμμα καταλαμβάνει πλέον έδρες στα οκτώ από τα 16 κοινοβούλια των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας και αναμένεται να συγκεντρώσει σημαντικά ποσοστά στις τοπικές εκλογές που διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στο Βερολίνο και στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία.