Γερμανία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 22χρονο Σύριο

Συνεχίζονται οι έρευνες στη Γερμανία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Τζάμπερ Αλμπάκρ, ενός 22χρονου σύρου πρόσφυγα, ύποπτου για σχεδιασμό βομβιστικής επίθεσης. Σήμερα άνδρες των ειδικών αποστολών της γερμανικής αστυνομίας εισέβαλαν σε διαμέρισμα στην πόλη Τσέμνιτς της ανατολικής Γερμανίας και έθεσαν υπό κράτηση έναν άνδρα.

“Κανείς δεν τραυματίστηκε και δεν ερρίφθησαν πυρά. Έχουμε υπό κράτηση έναν άνδρα, τον οποίο ανακρίνουμε τώρα”, δήλωσε ο Τομ Μπέρχαρντ, εκπρόσωπος του Γραφείου Ποινικών Ερευνών του κρατιδίου της Σαξονίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η αστυνομία που πραγματοποίησε έφοδο χθες στο διαμέρισμα που διέμενε ο Σύρος Τζάμπερ Αλμπάκρ, στην ίδια πόλη, για να τον συλλάβει, βρήκε πολύ επικίνδυνα εκρηκτικά στο σπίτι αυτό. Ο άνδρας παραμένει άφαντος.

Οι δυνάμεις της τάξης είναι σε κατάσταση συναγερμού, οι έλεγχοι έχουν ενισχυθεί στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Βερολίνου, ενώ το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται για τον εντοπισμό στη Γερμανία του 22χρονου πρόσφυγα.