Γερμανία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση – Αναζητείται Σύρος ύποπτος

Η αστυνομία της Σαξονίας, η οποία διεξάγει από το μεσημέρι μεγάλη επιχείρηση στην πόλη Τσέμνιτς της ανατολικής Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι αναζητεί έναν Σύρο, 22 ετών, ύποπτο για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η αστυνομία της Σαξονίας εξέδωσε ένταλμα έρευνας για τον Σύρο Τζάμπερ Αλμπάκρ, γεννημένο τον Ιανουάριο του 1994, που φορά μαύρη μπλούζα με κουκούλα και είναι “ύποπτος για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης”.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας σε διαμέρισμα η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης, η αστυνομία δεν βρήκε τον ύποπτο, ούτε βόμβα αλλά ίχνη εκρηκτικών, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. “Πρέπει να θεωρούμε ότι το πρόσωπο αυτό είναι επικίνδυνο”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Focus online, που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ο Τζάμπερ Αλμπάκρ έφθασε πέρυσι στη Γερμανία και παρακολουθείτο από τις υπηρεσίες πληροφοριών εσωτερικού εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα. Φέρεται να θεωρείτο ύποπτος για την προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης που είχε στόχο γερμανικό αεροδρόμιο.

“Λαμβάνουμε τα γεγονότα αυτά σοβαρά υπόψη. Οι αρμόδιες αρχές είναι σε στενή συνεργασία”, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.