Βόμβα: Συνελήφθη Ελληνίδα μοντέλο στο αεροδρόμιο, με κοκαΐνη αξίας $2,4 εκατ!

Το νεαρό μοντέλο από την Ελλάδα, συνελήφθη να μεταφέρει ποσότητα 2.6kg κοκαΐνης. Photo: ISD
Το νεαρό μοντέλο σύμφωνα με τη South China Morning Post, είναι η τέταρτη γυναίκα που επισκέπτεται τη χώρα και συλλαμβάνεται από τους τελωνειακούς υπαλλήλους του αεροδρομίου, μέσα στην εβδομάδα, καθώς επιχείρησαν να εισάγουν κοκαΐνη. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι συνέλαβαν την περασμένη Τρίτης (14/11) και Παρασκευή (17/11), επίσης τρεις γυναίκες, στο αεροδρόμιο και κατέσχεσαν ποσότητα κοκαΐνης ύψους $5εκατ.

«Πιστεύουμε ότι τα κατασχεθέντα ναρκωτικά επρόκειτο να διοχετευτούν στην εγχώρια διακίνηση. Είναι πιθανό οι έμποροι ναρκωτικών να προσπαθούν να αποθηκεύσουν παράνομα ναρκωτικά πριν από την εορταστική περίοδο», ανέφερε πηγή με γνώση της έρευνας. Η ίδια πηγή συμπλήρωσε ότι οι τελωνειακοί υπάλληλοι εξακολουθούν να ερευνούν εάν οι τέσσερις γυναίκες προσελήφθησαν από το ίδιο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών για να εισάγουν την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ.

Η τελευταία κατάσχεση έγινε όταν η 19χρονη γυναίκα έφθασε τη Δευτέρα από την Αιθιοπία και επελέγη για επιθεώρηση ρουτίνας στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το Τμήμα Τελωνείων και Μεταφορών, η Ελληνίδα, αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακίνηση και εμπορία επικίνδυνου ναρκωτικού και θα οδηγηθεί στο Δικαστήριο  την Τετάρτη (22/11)

Στο Χονγκ Κονγκ, το αδίκημα της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών επιφέρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης και πρόστιμο ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σύμφωνα με τη Διακήρυξη Επικίνδυνων Ναρκωτικών. http://www.athensmagazine.gr/