Βρετανία: Συμπλοκή αναρχικών και αστυνομικών έξω από το σπίτι του Μπόρις Τζόνσον

Μασκοφόροι αναρχικοί της οργάνωσης Class War διαδήλωσαν κρατώντας πανό έξω από την κατοικία του νέου υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Η διαδήλωση έγινε την Παρασκευή το βράδυ στην περιοχή Ίσλινγκτον του Λονδίνου και οι αναρχικοί συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς που φρουρούσαν την κατοικία του Τζόνσον.

Η αναρχική οργάνωση Class War είχε ζητήσει από τους διαδηλωτές να έχουν μαζί τους δίκρανα και αναμμένους πυρσούς με μήνυμα μέσω της ιστοσελίδας της.

Τα πανό των αναρχικών έγραφαν: «Μπόρις, ο ανώτερος διπλωμάτης μας είναι ο άνθρωπος που έκλεψε το μέλλον μας. Να χαμογελάσουμε πλατιά και να το ανεχθούμε ή να αντεπιτεθούμε;» και «φτύστε τα ψέμματα που μας ανάγκασαν να καταπιούμε».

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι έλειπε από την κατοικία του την ώρα της διαδήλωσης και της συμπλοκής των αναρχικών με την αστυνομία, αλλά ένας από τους διαδηλωτές δήλωσε στην Mail της Κυριακής ότι «πιθανό να είχε σκοτωθεί».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η διαδήλωση έγινε γύρω στις 8 το βράδυ (τοπική ώρα), αλλά η αστυνομία ήταν ενήμερη «για μια προγραμματισμένη διαδήλωση» και άνδρες της είχαν σχηματίσει ένα ανθρώπινο οδόφραγμα έξω από την κατοικία του Μπόρις Τζόνσον.