Βράζει η Γαλλία: Νέα βίαια επεισόδια στο Παρίσι

Δέκα άτομα συνελήφθησαν τη χθεσινή νύχτα σε βόρειο προάστιο του Παρισιού, το οποίο πλήττεται από τη βία μετά το θάνατο, την Τρίτη, ενός νεαρού κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχής νύχτα ταραχών στο προάστιο αυτό. Οι δυνάμεις της τάξης αποτέλεσαν τον στόχο πυρών, σύμφωνα με φωτογράφο AFP που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Τέσσερις χωροφύλακες «τραυματίστηκαν πολύ ελαφρά», ανακοίνωσε η νομαρχία, η οποία ανέφερε επίσης πως πυρκαγιά σημειώθηκε σε μια εταιρία εμπορίας παλετών, δέκα οχήματα κάηκαν όπως και κάδοι απορριμμάτων.

Οι ταραχές επικεντρώθηκαν στο δήμο του Μπομόν-σιρ-Ουάζ, απ’ όπου καταγόταν ο 24χρονος Ανταμά Τραορέ που πέθανε την Τρίτη, καθώς στους γειτονικούς δήμους Περσάν και Μπριγιέρ-σιρ-Ουάζ

parisi-epeisodia-se-poreia-diamarturias-gia-ta-ergasiaka

Αστυνομικοί κατέφθασαν το βράδυ για να ενισχύσουν την ήδη ισχυρή δύναμη ασφαλείας που αριθμεί 150 αστυνομικούς και χωροφύλακες.

Χθες το απόγευμα, πορεία στη μνήμη του Ανταμά Τραορέ, στην οποία μετείχαν τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι, πραγματοποιήθηκε χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια στο Μπομόν-σιρ-Ουάζ.

Ο 24χρονος Τραορέ πέθανε την Τρίτη αμέσως μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία. Το περιβάλλον του θεωρεί ότι πρόκειται για υπέρβαση εξουσίας της αστυνομίας και έκτοτε, οι νύχτες σημαδεύονται από τη βία στο Μπομόν και στους γύρω δήμους.

Η νεκροψία απέκλεισε ευθύνη των δυνάμεων της τάξης στον θάνατο του Τραορέ.

Την Πέμπτη, οι δικαστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Τραορέ έπασχε από μια «πολύ σοβαρή λοίμωξη που είχε προσβάλει διάφορα όργανα», μια ασθένεια που θα μπορούσε να είναι η αιτία του θανάτου του, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.