ΒΗΜΑτοδότης: Ο Τσίπρας, το τούνελ και η ανηφόρα- Οταν η Ντέλια συνάντησε το… μπουρνούζι- Γιατί ο Λεβέντης έχει νεύρα;

 

nnn

Μίλησε, φέρ’ ειπείν, εν πολλοίς για τη Δημοκρατία, είπε ότι το αίτημα για ουσιαστικότερη, αυθεντικότερη δημοκρατία θα υπάρχει, σημείωσε ότι «δεν είναι κούφιος όρος η Δημοκρατία» και απευθυνόμενος κυρίως στους λεγόμενους σκληρούς του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η Δημοκρατία στην Ελλάδα των μνημονίων και της επιτροπείας έχει πληγεί ανυπολόγιστα και έχει υποβαθμιστεί, έχουν πληγεί σοβαρά δικαιώματα εργαζομένων, φοιτητών, πνευματικών ανθρώπων» και ότι η κυβέρνησή (του) έδωσε μάχες για τη Δημοκρατία και στο εσωτερικό της χώρας, στην Υγεία και στην Παιδεία κ.τ.λ. Και κάτι ακόμα. Ισως για να πρωτοτυπήσει ή να εντυπωσιάσει, αφαίρεσε από το λεξιλόγιό του τη γνωστή φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ» και την αντικατέστησε με τη φράση «ο δρόμος είναι ανηφορικός, αλλά βλέπουμε ορατό το τέλος της ανηφόρας». Ετσι, για να μη λένε ότι αντιγράφει Ανδρέα ή Ομπάμα.

Ο Ζουράρις βρίσκεται ακόμα υπό κατοχή

Ο Στ. Θεοδωράκης πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον Πρωθυπουργό και αναφέρθηκε στα χάλια της Παιδείας και στην ανεργία που χτυπά τους νέους. Κατήγγειλε τον ανεκδιήγητο (και συνάμα επικίνδυνο) υφυπουργό Παιδείας Κ. Ζουράρι, που δήλωσε δύο φορές ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή. Από την Κρήτη όπου βρισκόταν σε συνάντηση με εκπαιδευτικούς ο υφυπουργός Παιδείας απάντησε με το γνωστό ύφος του: «Δεν είπα μόνον δύο φορές ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή, αλλά 2.000 φορές» και όσον αφορά τον κ. Θεοδωράκη που λέει αυτά απάντησε: «Τέτοια Παιδεία έχει, τέτοια λέει…». Πάντως ο επικεφαλής του Ποταμιού παρακάλεσε τον κ. Τσίπρα να τον απολύσει πάραυτα από την κυβέρνηση, προτού γίνει καμιά διεθνής ζημιά, όπως είπε.

Γιατί ο Λεβέντης έχει νεύρα;

Ποιος είδε τον Β. Λεβέντη και δεν φοβήθηκε. Μπαίνει φουριόζος στη Βουλή με το τσιγάρο στο στόμα, φωνάζει μιλώντας στο κινητό του, δεν χαιρετά κανέναν, κάνει βόλτες νευρικά στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου και δείχνει να είναι θυμωμένος. Πολύ θυμωμένος. Ρώτησα γιατί. Ενας από τους συνεργάτες του μου είπε ότι τα έχει πάρει στο κρανίο επειδή δεν έβαλαν στο ΕΣΡ ένα δικό του άτομο που είχε προτείνει και επειδή δεν τον κάλεσαν στο Προεδρικό στο δείπνο με τον Ομπάμα. Θα το θυμάται για πολύ καιρό ακόμα.

Οταν η Ντέλια συνάντησε το… μπουρνούζι

Η εξοικείωση των τροϊκανών με τους χώρους του «Hilton» είναι τέτοια που προκαλεί θυμηδία. Είναι χαρακτηριστικό πως η προχθεσινή απογευματινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς έγινε σε αίθουσα συσκέψεων του πρώτου υπογείου του ξενοδοχείου, δίπλα στο Hiltonia Spa. Ενώ λοιπόν η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ ετοιμαζόταν να μπει στην αίθουσα μετά από ένα σύντομο διάλειμμα για κολατσιό, ξαφνικά βρήκε μπροστά της στο κεντρικό χολ έναν κύριο με το μπουρνούζι του που εξερχόταν του χαμάμ και όδευε προς πεντικιούρ. Η Ρουμάνα απλά κοντοστάθηκε, τον κοίταξε από πάνω μέχρι κάτω απορημένη και του έδωσε προτεραιότητα, με εκείνον να κατευθύνεται αριστερά και εκείνη δεξιά.

nnn

Πάντως, αργά ή γρήγορα, κυβερνητικοί και τροϊκανοί θα ξεβολευτούν από τις ανέσεις του «Hilton». Οπως είναι γνωστό, το ξενοδοχείο πουλήθηκε προσφάτως έναντι 142 εκατ. ευρώ στη Home Holdings SA, εταιρεία των Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας ΑΕ και D-Marine Investments Holding BV. Φίλοι από την τουριστική αγορά μού λένε πως ο νέος ιδιοκτήτης επιφυλάσσει σπουδαία σχέδια για το ξενοδοχείο. Μου λένε πως θα εξέλθει της ομπρέλας «Hilton» και θα περιέλθει στην ομπρέλα της Four Seasons. Αλλά όχι μόνον αυτό. Πληροφορούμαι πως υπόγειοι και ισόγειοι όροφοι θα γίνουν εμπορικό κέντρο, ενώ κάποιοι άλλοι όροφοι θα μετατραπούν σε πολυτελείς κατοικίες. Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει πιθανότατα στους άνω ορόφους. Δεν γνωρίζω εάν αυτά τα σχέδια είναι οριστικά ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι πως δανειστές και κυβερνώντες ή θα βρουν άλλα ξενοδοχεία για τις συνευρέσεις τους ή θα επιστρέψουν στα γκρίζα και άνευ ανέσεων γραφεία των υπουργείων.