Α. Διαμαντοπούλου: Ο Σημίτης θα ήταν ενδεδειγμένος Πρόεδρος Δημοκρατίας το 2019

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Άννα Διαμαντοπούλου προτείνει τον Κώστα Σημίτη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2019.

Συγκεκριμένα ερωτηθείσα εάν ο κ. Σημίτης θα ήταν ένας ενδεδειγμένος υποψήφιος για την Προεδρία το 2019 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Απολύτως! Ο Κ Σημίτης έχει ήθος,έργο, μόρφωση και διεθνή αποδοχή. Δεν μοιράζει βέβαια χαιρετούρες και παχιά λόγια, δεν αλλάζει απόψεις για να τον προτιμήσουν …αλλά εκτιμώ ότι έρχεται η εποχή της αναζήτησης της σοβαρότητας»

Η κ.Διαμαντοπούλου επιβεβαιώνει, για πρώτη φορά, ότι συμμετείχε στην συνάντηση, που είχε δει το φως της δημοσιότητας, στην οποία μετείχε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αλλά και ο Γιάννης Στουρνάρας. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι επρόκειτο για μία από τις δεκάδες ανάλογες συναντήσεις ανάμεσα σε διαχρονικούς φίλους, χωρίς να έχει το περιεχόμενό της σχέσης με ό,τι διακινήθηκε στον τύπο.

Για το ενδεχόμενο να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς ο Γιάννης Στουρνάρας, η Άννα Διαμαντοπούλου απαντά στα σενάρια «Στην παρούσα φάση πρέπει να μείνει μακριά από τέτοια σενάρια. Για το καλό της χώρας και το δικό του».

Σε ερώτηση εάν βλέπει ορατό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέει: «Όχι γιατί οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ απέδειξαν ότι μπορούν να ψηφίζουν τα απολύτως αντίθετα από αυτά που πιστεύουν χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς να επηρεάζονται από την αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια» .

Η πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου υπογραμμίζει στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος που θα εκφράζει τον «λαϊκό μεταρρυθμισμό».

Αναφορικά με τα σενάρια που την φέρουν να βολιδοσκοπείται από τη ΝΔ απαντά:«Εμένα με ενδιαφέρει η δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου».

Σχετικά με το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου δηλώνει ότι η ανάδευση του θέματος καταδεικνύει τον παραλογισμό, την κοινωνική άρνηση αποδοχής του προβλήματος, την έλξη της λαϊκίστικης θωπείας και την έφεση στην συνωμοσία.

Τέλος, για το νομοσχέδιο του Νίκου Φίλη και το θέμα των «αιώνιων φοιτητών» υπογραμμίζει ότι «η μόνη πολιτική της κυβέρνησης είναι το ξήλωμα της ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης του 2011» ενώ εν γένει για τις τροπολογίες του νομοσχεδίου δηλώνει ότι:« λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα μικρών ομάδων ή σαν… μολότοφ που ανατινάζουν άρθρα και υπάρχουσες δομές».