Αυτό είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό που χωρίζεται στη μέση από ένα ποτάμι

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο γιατί μόλις δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν θα πείτε «Αποκλείεται» αλλά αυτό το πανέμορφο χωριό όντως βρίσκεται στην Ελλάδα.

Τι το περίεργο έχει; Είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό που χωρίζεται στη μέση από ένα ποτάμι, τον Αώο. Ναι, ακριβώς. Μοιάζει με τα χωριά που βλέπουμε στις ταινίες.

thehomeissue_xwrio01
Το πανέμορφο αυτό χωριό λέγεται Βοβούσα.

Το όνομα του χωριού είναι Βοβούσα και είναι το βορειότερο και πιο απομακρυσμένο χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου της Ηπείρου.

Το χωριό σας «υποδέχεται» με ένα μεγάλο πέτρινο γεφύρι το οποίο υπάρχει από το 1748 και συνδέει τους δύο μαχαλάδες δεξιά και αριστερά του ποταμού. Κάτω από το γεφύρι έχει δημιουργηθεί ένα φράγμα το οποίο σχηματίζει μια όμορφη φυσική πισίνα κατάληλη για μπάνιου τους καλοκαιρινούς μήνες.

thehomeissue_xwrio02
Πρόκειται για το βορειότερο χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου.
thehomeissue_xwrio04
Σίγουρα αποτελεί έναν από τους ωραιότερους φθινοπωρινούς προορισμούς.

Οι μόνιμοι κάτοικοί του δεν είναι πολλοί -φτάνουν τους 100- αλλά είναι πολλοί οι επισκέπτες που καταφτάνουν κάθε χρόνο για να κάνουν ράφτινγκ και να χαλαρώσουν μέσα στη φύση που προσφέρεται πλούσια στο όμορφο αυτό χωριό. Όσο για τους μόνιμους κατοίκους, αυτοί ασχολούνται με την υλοτομία και την επεξεργασία ξύλου.

thehomeissue_xwrio03
Η αρχιτεκτονική του χωριού είναι απλά υπέροχη.

Αν θέλετε να επισκεφτείτε και εσείς τη Βοβούσα που αποτελεί έναν από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα. Μέσω της Εγνατίας Οδού που συνδέει πλέον το Μέτσοβο με τα Γιάννενα η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη.

Πηγή: travelstyle