Αυτή είναι η εξωφρενική διατροφή του Μάικλ Φελπς

Ο Μάικλ Φελπς χρειάζεται καθημερινά 12.000 θερμίδες προκειμένου να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες των προπονήσεων και των αγώνων. Διαβάστε αναλυτικά τι καταναλώνει ημερησίως ο θρύλος της κολύμβησης στο δρόμο προς την κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων!
O πρωταθλητισμός απαιτεί σημαντικές θυσίες. Ο Μάικλ Φελπς δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ο -22 φορές- χρυσός Ολυμπιονίκης της κολύμβησης είναι “αναγκασμένος” να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες φαγητού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες των προπονήσεων και των αγώνων.

Ο Αμερικανός πρωταθλητής καταναλώνει περίπου 12.000 θερμίδες ημερησίως, ήτοι περίπου 6 φορές περισσότερες από έναν μέσο άνθρωπο. Τα αμερικανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν την καθημερινή διατροφή του Φελπς στο δρόμο προς την κατάκτηση των ολυμπιακών μεταλλίων. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα, ο θρύλος της κολύμβησης αρχίζει την ημέρα του με:

1. Τρία σάντουιτς με αυγό, τυρί, μαρούλι, ντομάτες, κρεμμύδι και μαγιονέζα.

2. Δύο φλιτζάνια καφέ

3. Μια ομελέτα με πέντε αυγά

4. Τρεις φέτες του τοστ

5. Ένα μπολ με δημητριακά

6. Τρία pancakes με σοκολάτα

Στη συνέχεια, για μεσημεριανό επιλέγει συνήθως μακαρόνια, τα οποία περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες, δύο μεγάλα κομμάτια χοιρινό, σάντουιτς με τυρί, καθώς και 1.000 θερμίδες σε ισοτονικά ποτά. Όσον αφορά στο βραδινό, ο Φελπς τρώει -εκ νέου- μακαρόνια, πίτσα και energy drinks.