Αστέρας Βουλιαγμένης: Προθεσμία 20 ημερών στην Jermyn Street

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει δώσει προθεσμία μέχρι και τις 10 Ιουλίου στην αραβικών συμφερόντων κοινοπραξία που ενδιαφέρεται για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Μέσα σε αυτές τις 20 ημέρες πρέπει η Jermyn Street να απαντήσει στο αίτημά του σχετικά με την αποδοχή ή όχι της νέας πρότασης για την αξιοποίηση. Στην περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, τότε οι διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος θα επαναπροκηρύξουν τον διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, πλειοδότρια για την απόκτηση του 90% της Αστήρ Παλλάς, είχε προσφέρει 400 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο προέβλεπε, εκτός από την τουριστική, και την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής με την κατασκευή πολυτελών κατοικιών. Το τελευταίο ωστόσο απέρριψε με απόφασή του το ΣτΕ, αναφέροντας ότι η χερσόνησος της Βουλιαγμένης έχει χαρακτηρισθεί αποκλειστικά για τουριστική αξιοποίηση.

Η απόρριψη ωστόσο του σχεδίου οικιστικής ανάπτυξης, σύμφωνα με πηγές, θέτει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας του σχεδίου των Αράβων για επένδυση στον εν λόγω χώρο.