Απ. Μάνθος: Κρίσιμη η διάσπαση των 574 μονάδων για τα υψηλότερα επίπεδα στο Χ.Α.

Του Απόστολου Μάνθου, Υπεύθυνου Τεχνικής Ανάλυσης στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή

Για δεύτερη φορά στις τελευταίες εβδομάδες ο Γενικός Δείκτης κοντοστάθηκε εμπρός από το επίπεδο στήριξης των 550 με 545 μονάδων μην έχοντας τη κατάλληλη «διάθεση» για να τη διαπεράσει και να κατευθυνθεί προς την πολύ σημαντική ζώνη στήριξης των 517 με 510 μονάδων.

Η αποτυπωμένη διακράτηση της πτωτικής πορείας στο ημερήσιο chart πέριξ των 550 μονάδων έφερε τα κάτω- πάνω αλλάζοντας τη βραχυχρόνια φορά της τάσης από καθοδική σε ανοδική. Πρώτο σημείο αντίστασης σε αυτή την ανοδική κυματική κίνηση είναι η περιοχή από όπου διέρχεται η κάτω πλευρά του πλαγιοανοδικού καναλιού του Αυγούστου στις 574 μονάδες περίπου.

Ανοδική διάσπαση της εν λόγω πλευράς με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα φέρει πολύ γρήγορα το Γενικό Δείκτη προς την άνω γραμμή διαμόρφωσης του καναλιού στις 596 μονάδες. Η οποιαδήποτε όμως ανοδική κωλυσιεργία του Γενικού Δείκτη πλησίον των 574 με 578 μονάδων θα τον σπρώξει εκ νέου προς τις 550 μονάδες, όπου εκεί πλέον και στατιστικώς τρίτη φορά διακράτησης δε θα υπάρξει.

Επομένως για τη συνεδρίαση της Παρασκευής και για τις επόμενες δύο στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας θα πρέπει ο δείκτης να αποδείξει ότι διαθέτει τις απαραίτητες δυνάμεις για να διανύσει την απόσταση από τις 574 προς τις 596 μονάδες.

Αξιόλογο ενδιαφέρον με θετική αύρα για την αγορά παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα η ισχυρή πτώση κυρίως του 2ετούς ελληνικού ομολόγου στο 5,782 σε επίπεδα δηλ που είχε να γράψει από το 2015 ενώ εάν πάει μια βόλτα λίγο πιο κάτω και διασπάσει καθοδικά το 5,5 θα γράψει νέες χαμηλές τιμές πενταετίας.

Greece_2-Year_Bond.png